Uusi viesti, monikulttuurisuuskriittinen blogi


Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee nykyisin fanaattinen monikulttuurisuusideologia, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken demokraattisen kansalaiskeskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Tämä taistolaisuuden kaltainen uskonnollinen hurmoshenkisyys on vallalla myös sanomalehdistössä, joka ei julkaise mitään multikulti-ideologian vastaisia ikäviä tosiasioita. Yksityishenkilöiden ylläpitämät blogit ovat tällä hetkellä ainoa lähde, josta saa totuudenmukaista tietoa Suomessa ja muissa Euroopan maissa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Toisin kuin Helsingin Sanomissa ja muussa propagandalehdistössä, täällä kerrotaan lukijoille vain tosiasioita. Kannatamme modernia länsimaista sivilisaatiota ja sen parhaita arvoja eli rationaalista ajattelua, tieteellistä tutkimusta, oikeusvaltiota, sananvapautta ja demokratiaa. Tästä syystä vastustamme monikulttuurisuutta, joka nykymenolla muuttaa Euroopan maat Afrikan tai Lähi-idän maiden kaltaisiksi parinkymmenen vuoden sisällä.

sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

Virkamies saamassa kenkää Reinon blogikirjoituksen forwardoinnin vuoksi


Helsingin kaupungin sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviainen, joka on mukana mm. Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen-nimisen projektin johtokunnassa yhdessä mm. huippuosaaja Mohamed Abdirahim Husseinin kanssa, yrittää irtisanoa kaupungin sosiaaliviraston työpäällikön Harri Eerikäisen yhden blogikirjoituksen forwardoinnin vuoksi.

Kyseinen kirjoitus oli tämä:

Ohjeita Suomeen muuttavalle

Tarkista ensin, että sinulla todellakin on jokin järkevä syy muuttaa Suomeen. Varmista myös, että olet tulossa Suomeen yksilönä. Älä tule Suomeen heimona, klaanina, laumana, vähemmistönä, kansanryhmänä, rosvojoukkona tai valloitusarmeijana.

Suomessa eletään suomalaista elämää. Alla on käsitelty joitakin suomalaisia tapoja ja perinteitä, jotka saattavat vaikuttaa sinusta oudoilta. Ne ovat kuitenkin suomalaisten mielestä oikein hyviä tapoja ja perinteitä.

TYÖ

Suomessa on tapana elättää itsensä ja perheensä tekemällä töitä.

LANNOITTEET

Lannoitteet eivät ole pommien rakentamista varten. Lannoitteet laitetaan maahan, jolloin maa tuottaa enemmän ruokaa.

RUOKA

Possu on hyvää syötävää. Siitä saa monenlaisia herkullisia ruokia, kuten grillimakkaraa, grillikylkeä ja kinkkua. Suomalainen ruoka on hyvää, sanoivatpa ranskalaiset mitä vaan. Suomessa saa syödä lehmää, veripalttua, sikaa ja piimää. Täällä tarjoillaan monia kummallisia ruokia, kuten mämmiä tai viiliä talkkunan kera. Sen sijaan Suomessa ei tarjoilla paistettua pikkuvauvaa riisipedillä. Myös eläinrääkkäys on Suomessa kielletty, joten eläintä ei saa kiduttaa leikkaamalla kurkun auki ja vuodattamalla se kuiviin. Uuni on tarkoitettu ruuanlaittoa varten. Uunissa ei saa lämmittää jalkasalvaa.

NAISET

Suomessa naiset ovat yhtä arvokkaita kuin miehet. He saavat ajaa autoa ja liikkua yksin myös kamelin päivämatkaa kauemmaksi kotoa. Naiset saavat valita aviopuolisonsa itse. Hyvin usein myös naiset käyvät töissä. Naiset voivat käydä uimahallissa samaan aikaan miesten kanssa, mikä on hyvin kätevää, koska siksi ei tarvita erillisiä uimahallivuoroja miehillä ja naisille. Muutenkin Suomessa on tasa-arvoinen meininki: nais- ja mieslääkärit ja hoitajat voivat hoitaa kaikkia potilaita. Tämä on hyvin kätevää, koska silloin ei tarvita erillisiä sairaaloita naisia ja miehiä varten. Suomessa naisia ei laiteta mustaan säkkiin. Mustaan säkkiin laitetaan roskia.

LAPSET JA KOULU

Suomessa tytöt ja pojat voivat leikkiä keskenään. Myös tytöt saavat käydä koulua yhdessä poikien kanssa. Kaikki saavat koulussa saman peruskoulutuksen. Juuri sen takia sen nimi on peruskoulu. Kuvis ja musa ovat ihan kivoja aineita. Niistä ei saa vapautusta uskonnollisista syistä. Myös tytöt voivat jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeenkin.

SEKSI

Suomessa lasten sukuelimiä ei silvota. Sen takia on aivan luonnollista, että vähän vanhempina tytöt ja pojat alkavat seurustella keskenään. He saavat valita seurustelukumppaninsa ihan itse. Usein tytöt ja pojat kokeilevat seksiä jo melko nuorina ennen avioliittoa. Se on ihan OK. Mutta se ei ole OK, että aikuinen harrastaa seksiä alle 16-vuotiaan kanssa. Myös yhteenpuristettujen reisien väliin sutiminen on seksiä, joten aikuinen mies ei saa harrastaa sitäkään alle 16-vuotiaan kanssa.

Kesällä naiset tykkäävät kulkea vähissä vaatteissa ja miehet tykkäävät katsella vähäpukeisia naisia. Meillä Suomessa on sellainen sanonta, että katsoa saa, muttei koskea. Siis ilman lupaa. Nainen voi myös milloin tahansa peruuttaa antamansa koskemisluvan. Meillä Suomessa on sellainen sanonta, että antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. Se ei suomalaistenkaan miesten mielestä tunnu kivalta, mutta raiskaaminen on Suomessa kielletty. Housuja jalkaan vaan ja uutta matoa koukkuun.

Suomalaisia ei juurikaan kiinnosta, mitä toiset makuuhuoneissaan puuhailevat, kunhan sitä ei tungeta heidän naamansa eteen. Homoseksuaalisuus ei ole Suomessa rikos. Se tarkoittaa sitä, että homoja ei saa tappaa.

Suomessa HIV-tartunta ei parane raiskaamalla neitsyen. HIV-positiiviset tuntevat oman vastuunsa ja pyrkivät kaikin tavoin olemaan tartuttamatta virusta eteenpäin.

Pimppiin ei laiteta saksia.

USKONTO

Suomen pääuskonto on luterilaisuus. Muitakin uskontoja on paljon, ja ihmiset saavat vapaasti valita oman uskontonsa. Monet suomalaisen kulttuurin perinteet pohjautuvat luterilaisuuteen, ja suomalaiset kunnioittavat niitä, vaikka monet ovatkin eronneet kirkosta. Kirkosta eroavia ei tapeta.

SAUNA

Suomalaiset tykkäävät istua alasti kuumassa huoneessa, jonka nurkassa on kiuas. Kiukaan päällä ei saa kuivattaa kenkiä. Kiukaalle heitetään vettä, joka höyrystyy. Saunoja voi myös pieksää itseään koivuvitsalla ja juosta välillä kylmään järveen. Se on suomalaisten mielestä mukavaa. Kokonaiset perheet saunovat usein yhtä aikaa. Kaveriporukoissa myös miehet ja naiset voivat mennä saunaan samaan aikaan, eikä siinä ole mitään seksuaalista. Saunassa ollaan alasti. Jos käytät uimahousuja, jotta Allah ei näkisi pippeliäsi, niin kaikki ajattelevat, että sinulla on pieni. Saunan jälkeen maistuu keskiolut ja sianlihapitoinen grillimakkara.

JUHLAPÄIVÄT

Tärkeitä suomalaisia juhlapäiviä ovat mm. joulu, juhannus ja vappu. Jouluna koristellaan joulukuusi, lauletaan joululauluja, annetaan lahjoja ja syödään kinkkua. Useimmille suomalaisille joulu on enemmänkin perheen ja yhdessäolon juhla kuin uskonnollinen juhla.

Juhannuksena juodaan viinaa, tuijotellaan syvämietteisesti järvelle valoisassa kesäyössä ja poltetaan kokko. Kokossa ei kuitenkaan polteta autonrenkaita tai kokonaisia autoja. Autoja ei myöskään polteta minään muinakaan päivinä. Palavia autonrenkaita ei missään tapauksessa laiteta ihmisten kaulan ympärille.

Koulujen kevätjuhlassa lauletaan "Jo joutui armas aika". Se nyt vaan on kaikkien mielestä niin hienoa, että koulu loppuu ja kesä tulee. Jos sinua oikeasti häiritsee kevätvirren laulaminen, niin soita Puumalaiselle ja pakene Timbuktuun.

Vappu on se juhlapäivä, jolloin suomalaiset marssivat kaduilla hassuja plakaatteja kantaen, kuitenkaan äbäläwäbälää huutamatta. Myöskään katukivien heitteleminen ei kuulu suomalaiseen vappuperinteeseen.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentinlinnassa on se juhla, jossa kaikki vieraat kättelevät presidenttiä. Suomessa ei ole pakko tulla bileisiin, jos ei halua.

VIINA

Suomalaiset tykkäävät juoda viinaa muutenkin kuin jouluna, juhannuksena ja vappuna. Eihän se tietenkään mitään maailman fiksuinta touhua ole, mutta se nyt vaan sattuu olemaan täällä perinne. Jotkut muiden kansojen perinteisiin kuuluvat päihteet, kuten kannabis ja khat, ovat Suomessa kiellettyjä.

PAINI

Viinanjuonti johtaa usein painiin. Suomessa välillä vähän tapellaan, muttei lyödä puukolla tai tapeta, ainakaan ventovieraita.

RIKOSLAKI

Raiskaaminen - myös joukkoraiskaaminen - on siis hei ihan oikeasti Suomessa kielletty. Jos nainen joutuu raiskatuksi, niin häntä ei kivitetä vaan raiskaajat laitetaan vankilaan. Kunniamurhissa ei Suomessa ole mitään kunniakasta. Elokuvaohjaajia ei saa tappaa, vaikka he tekisivät mielestäsi huonon elokuvan. Sama pätee myös pilapiirtäjiin ja etenkin pakinoitsijoihin. Suomessa saa piirtää pilakuvia eri aiheista ja kirjoittaa ohjeita maahan muuttaville, mutta niiden tekijöitä ei saa murjoa, kurmoottaa eikä fatwoittaa.

RASISMI

Kaikki ei ole aina rasismia. Ja vaikka olisikin, niin ei se kitisemällä parane. Vai luuletko muka, että Mikko Puumalainen on suomalaisten enemmistön mielestä hyvä tyyppi?

SANANLASKUT

Suomen kielessä on paljon vanhoja, kauniita ja viisaita sananlaskuja, kuten "Maassa maan tavalla tai maasta pois".

Posted by reino

Sosiaaliviraston työpäällikkö Harri Eerikäinen täsmentää:Varsin todennäköinen yhteydenottaja vähemmistövaltuutetun suuntaan on ollut entinen työtoverini, joka työskenteli alaisenani kolmisen vuotta. Hänen edesottamustensa vuoksi (mm. erään somalialaistaustaisen asiakkaansa epäasiallinen kohtelu sekä paljon muuta) en enää vuodenvaihteen 2008-2009 jälkeen halunnut jatkaa työsopimusta. Luulen hänen jo silloin lähettäneen lähimmälle esimiehelleni erään väljästi omaelämäkerrallisen, "kaunokirjallisen" juhavuoristyyppisen kirjoitelmani, jonka annoin hänen aikanaan lukea. Kun se ei johtanut mihinkään, ja jouduin vielä alkuvuodesta vastaamaan hänen hakemansa työpaikan työhönottajan esittämiin kysymyksiin tästä hakijasta sillä seurauksella, ettei häntä valittu, on hän melko varmasti penkonut uudestaan omia vanhoja minulta saamiaan sähköposteja.


Oli sitten löytänyt tuollaisen, missä mainitaan Mikko Puumalaisen nimi, ja sattumaltako vai hyvällä vainulla osannut sitten olla yhteydessä tähän. Puumalainen sitten puolestaan joko nimeni mm. maahanmuuttokriittisyyteen yhdistäen tai vain ehtymättömällä innollaan vei asiaa eteenpäin.Ei siinä sinänsä mitään, ettei esimieheni esimies Leila Palviainen voinut olla minuun yhteydessä ennen varoitusmenettelyn käynnistämistä, sillä linjaorganisaatio on linjaorganisaatio ja byrokraatti on byrokraatti, mutta jopa vähemmistövaltuutetun tasoiselta virkamieheltä olisi mielestäni voinut edellyttää ainakin kahta asiaa:


a) hän olisi voinut tarkistaa käsiinsä saamastaan sähköpostista alkuperäisen lähetysosoitteen ja jälleenlähettämisestä jäävistä hakasista päätellä missä järjestyksessä lähettäminen on tapahtunut


ja b), kysyä ja miettiä ilmiantajan motiivia näinkin vakavan asian hautomiselle lähes kaksi vuotta hiljaa mielessään kärsien. Sekä tietysti olla yhteydessä minuun lisäselvyyden saamiseksi. Mutta olen tottunut antamaan ohjeita, neuvoja ja lisäselvityksiä myös pyytämättä, eiköhän tämä Mikon tavoita näinkin.


Olen siis nähtävästi huhtikuussa 2007 saanut työsähköpostiini tuon Reinon jutun, lähettänyt sen omaan henkilökohtaiseen sähköpostiini harri_eerikainen@msn.com ja sieltä sitten edelleen, ainakin mainitulle silloiselle työtoverilleni.


Jätin eilen Palviaiselle oman kirjallisen vastineeni, sisäposti tavoittanee hänet maanantaina:13.3.2009

Leila Palviainen


VASTINE 12.3.2009 KÄYNNISTETTYYN VAROITUSMENETTELYYN


Sain tänään tiedokseni eilen käynnistetyn varoitusmenettelyn tapauksesta, jossa olisin lähettänyt rasistisen sähköpostiviestin työasemaltani ja työsähköpostiosoitteestani.


Mielestäni itse teksti, johon vähemmistövaltuutettu viittaa, ei ole mitenkään rasistinen, ehkä pikemminkin satiirisen maahanmuuttokriittinen, tai samalla tavoin vaikkapa tuulesta temmattuihinkin stereotypioihin nojaavan humoristinen kuin ”suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen” –tarinat ja blondivitsit.


Minua ei myöskään ole voitu eikä haluttu syyttää yli 18:n vuoden urani aikana Sosiaaliviraston palveluksessa eikä sitä ennen yksityisellä puolella vastaavissa tehtävissä minkäänlaisesta rasismista tai syrjinnästä, vaikka olen toiminut juuri kaikkein vaikeimmissa sosiaalisissa asemissa olevien erityisryhmien, myös maahanmuuttajien parissa. Myös työtovereinani ja suorina alaisinani on maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, joiden kanssa olen tullut toimeen aivan samoin kuin toisenlaisen taustan omaavienkin kanssa. Koulutukseltanihan olen diakoni.


Laitan oheen pienen esittely-DVD:n yhdestä johtamani alayksikön, Koti- ja laitospalveluiden, tuoreimmasta hankkeesta, johon, kuten muihinkin palveluihimme, on sijoittunut runsaasti maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Olet sen kyllä nähnyt aiemminkin, mutta muistin virkistykseksi ja jatkoakin ajatellen.


Oletan, että asian tuleminen varoitusmenettelyn piiriin vasta ja juuri nyt voi liittyä yhteen tai useampaan seuraavista syistä:


- olen toiminut maahanmuuttokriittisen kunnanvaltuutetun Jussi Halla-ahon vaalityöryhmässä viimeisimpien Eduskuntavaalien aikaan omalla nimelläni, ja tieto siitä on helposti löydettävissä. Vähemmistövaltuutettu Puumalainen ja Halla-aho ovat monista asioista kategorisesti päinvastaista mieltä.


- olen Suomen Sisun jäsen.


- esiinnyn Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvalla Homma-foorumilla internetissä omalla nimelläni.


- kirjoitan maahanmuuttokriittisiä kirjoituksia mm. Helsingin Sanomien keskustelupalstalle omalla nimelläni.


- olen Perussuomalaisten jäsen.


Tämä kaikki on voimassaolevien lakien ja asetusten mukaan täysin sallittua, vaikka ne eivät vähemmistövaltuutetun mukaan sitä saisi olla. Sähköpostin lähettämistä en kiistä, vaikkakaan en voi vahvistaa kahden vuoden takaisia, mielestäni täysin mitättömiä tapahtumia kovinkaan tarkasti. Paperikopioista katsottuna näyttäisi siltä, että olen lähettänyt mahdollisesti joltain toiselta henkilöltä omaan työsähköpostiini saamani jutun ensin omaan henkilökohtaiseen sähköpostiini (harri_eerikainen@msn.com), ja sieltä sitten eteenpäin. Hupiposteja tulee ja menee, sitäkään en kiistä, ja sen voinee tietohallintomme vahvistaa olevan varsin yleistä muissakin kaupungin sähköposteissa kuin vain minun.


Kiistän syyllistyneeni mihinkään rasistiseen toimintaan. Jos työtehtäviin kuulumattoman yksittäisen sähköpostin jatkolähettäminen katsotaan kirjallisen varoituksen tai irtisanomisen arvoiseksi, katson näihin toimenpiteisiin olevan laajempaakin tarvetta Helsingin kaupungin organisaatiossa.


Teen tästä asiasta mahdollisimman julkisen, sillä tämänkaltainen kehitys on juuri sitä, jota pyrin omalla sananvapauteen pohjautuvalla toiminnallani vastustamaan, ja olen aina seisonut tekemisteni ja sanomisteni takana. ”Varoitusmenettelyn aloittaminen” -asiakirja on ymmärtääkseni minua koskeva julkinen asiakirja, jonka julkaisemiseen kokonaisuudessaan minä voin antaa luvan. Tämän tarkistutan kyllä ennen kuin toimin.


Saavun suulliseen kuulemiseen 18.3.2009, ilmoittanet minulle kellonajan. Minä ilmoitan puolestani myöhemmin, kenet tai keitä kutsun mukaani.


Harri Eerikäinen


Katson Helsingin kaupungin sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviaisen syyllistyneen tässä asiassa ilman muuta laittomaan menettelyyn.Työntekijän vapaa-aikana yksityisestä sähköpostiosoitteestaan lähettämä viesti ei voi mitenkään kuulua työnantajalle, jos viesti ei ole laiton eikä työasioihin liittyvä.Niinpä työnantajan edustaja eli Helsingin kaupungin sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviainen syyllistyy tässä työntekijänsä yksityiselämään kuuluvaan asiaan sekaantumiseen ja yrittää käyttää tätä yksityisasiaa irtisanomisperusteena.Tällainen irtisanomismenettely on laiton.Palviainen on toiminnallaan aiheuttamassa Helsingin kaupungille velvollisuuden maksaa Eerikäiselle kahden vuoden palkkaa vastaavan summan korvauksena laittomasta irtisanomisesta. Lisäksi kaupunki joutuu maksamaan asiasta mahdolliset oikeudenkäyntikulut.Palviaisen laiton menettely on siis aiheuttamassa kaupungille mittavia taloudellisia haittoja ja imagohaittoja työnantajana ja sitä kautta rekrytointivaikeuksia kaupungin yrittäessä vastaisuudessa hakea päteviä työntekijöitä.Palviaisen aiheuttamat haitat Helsingin kaupungille ovat suuria. Koska Palviaisen menettely on ilmiselvästi laiton ja hyvän hallintotavan vastainen, nähdäkseni Palviaiselle muodostuu henkilökohtainen korvausvelvollisuus aiheuttamastaan haitasta.


Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki voi oikeusteitse hakea Palviaiselta kymmenientuhansien tai jopa satojentuhansien eurojen korvauksia Palviaisen lainvastaisesta menettelystä kaupungille aiheutuneista haitoista.Kunnallisvirkamiehen yksityisten poliittisten mielipiteiden käyttäminen irtisanomisperusteena on diktatuureihin kuuluva menettelytapa.


DDR:ssä saatettiin erottaa esimerkiksi koulujen opettajia, jos näiden tiedettiin vapaa-aikanaan katsoneen kotonaan Länsi-Saksan televisiota. Mielestäni tämä Palviaisen ja Eerikäisen tapaus on täysin rinnastettavissa tähän. Eerikäisen vapaa-aikanaan lähettämien yksityisten sähköpostiviestien sisältö on yhtä yksityinen asia kuin vaikkapa peruskoulunopettajan kotonaan katsomien tv-ohjelmien sisältö.


Palviainen loukkaa Eerikäisen yksityisyyden suojaa nuuskimalla hänen yksityisasioinaan. Motiivina tähän on ilmeisesti Eerikäisen poliittinen kanta, joka lienee erilainen kuin Palviaisen. Näin ollen Palviaisen motiivi Eerikäisen irtisanomiseen on ilman muuta poliittinen.Palviainen siis syyllistyy rikokseen yrittäessään irtisanoa Eerikäisen poliittisin perustein.Vain diktatuurivaltioissa voidaan erottaa virkamiehiä heidän yksityisten, laillisten, työhön liittymättömien mielipiteidensä perusteella.Oikeusvaltio on valtio, jossa viranomaisten toiminta perustuu lakiin. Työntekijän yksityisten, laillisten, työhön liittymättömien mielipiteiden käyttäminen irtisanomisperusteena on laitonta. Jos Eerikäinen erotetaan, hänen esimiehensä Palviainen on syyllistynyt laittomaan irtisanomiseen. Jos kaupunki hyväksyy Palviaisen laittoman menettellyn, kaupunki itsessään toimii laittomasti. Viranomaisten lainvastainen toiminta on diktatuurin tunnusmerkki.
Tämä tapaus on testi sille, onko Suomi demokratia vai diktatuuri.

5 kommenttia:

Harrastaja kirjoitti...

Siis kyllähän tuossa lapussa siteerataan jotain irtisanomisperuste-juttuja, mutta onko Palviainen sen perusteella irtisanomassa Eerikäistä?

Vai onko Palviainen aikeissa kertoa Eerikäiselle jotain ja aikeissa ehkä jopa kysyä Eerikäiseltä jotain?

No. Eiköhän tämä selviä. En itse nylkisi edes karhua, ennenkuin se on kaadettu. Aika näyttää.

Jukka kirjoitti...

Kaikki hommalaiset kun irtisanotaan töistä, niin ei tarvitse sitten veroilla elättää tätä systeemiä.

Minä ainakin löydän parempaakin tekemistä kuin työnteko.

Pääsee sitten nauttimaan niistä verorahoilla rakennetuista hienoista palveluista joita ei ole ehtinyt juuri itse käyttämään.

Kirjastopalveluja ja subventoituja HKL:n bussilippuja olen henkilökohtaisesti viime aikoina käyttänyt. Maanteitäkään en juuri käytä kun en käy missään. Katulampuista on ollut minulle suurta iloa - semminkin kun yksin asuessani Kaarlenkadulla en tarvinnut asunnossani valoa kun kadulta tuli sitä tarpeeksi. Lukiessa käytin privaattivaloa ja jääkaapissa oli tietysti se lamppu joka syttyi kun hain sieltä jugurttia, voita tai keskiolutta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Harrastaja kirjoitti...
Siis kyllähän tuossa lapussa siteerataan jotain irtisanomisperuste-juttuja, mutta onko Palviainen sen perusteella irtisanomassa Eerikäistä?

Tämä Palviaisen aloittama varoitusmenettely on irtisanomisprosessin ensimmäinen askel.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/03/15/poliittinen-ajojahti-helsingin-sosiaaliviraston-tapaan/

Poliittinen ajojahti Helsingin sosiaaliviraston tapaan

Kansanvaltaisen kansalaisyhteiskunnan tärkeimpiin perusperiaatteisiin kuuluu se, että jokaisella kansalaisella on oikeus kertoa oma mielipiteensä - pelkäämättä sitä, että joutuu diskriminoinnin tai syrjinnän kohteeksi mielipiteensä vuoksi.

Kansalaisilla on tämänkaltaisissa yhteiskunnissa oikeus sanan-, mielipiteen- ja julkaisunvapauteen. Heillä on oikeus myös järjestäytyä parhaaksi katsomallaan tavalla niin poliittisesti, uskonnollisesti kuin muutenkin - tai jättäytyä järjestäytyneen toiminnan ulkopuolelle.

Jokaisen kansalaisen mielipide on yhtä arvokas ja kaikki kansalaiset ovat yhdenvertaisia. Tämän lisäksi yhteiskunta on sitoutunut huomioimaan enemmistöpäätösten jälkeen myös vähemmistöjen oikeudet.

Tuskin kovinkaan monella suomalaisella on julkisesti mitään nokankoputtamista tähän?

Jo siksikin, että meitä suomalaisia on totuttu pitämään sopimiaan sopimuksia kunnioittavina ja Suomen tasavaltaa on totuttu pitämään - tällaisia arvoja kunnioittavana yhteiskuntana - vakiintuneena kansanvaltaisena kansalaisyhteiskuntana Onhan valtiomuotommekin tasavalta.

Perustuslakimme alkaa komealla lauseella valta Suomessa kuuluu kansalle jota edustaa eduskunta.

Muuta onko näin?

Todellisuus Suomessa

Valitettavasti näyttää siltä, että totuus ei ole ihan tämä. Suomi on saanut toistuvasti langettavia tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta. Pääsääntöisesti nämä tuomiot ovat kohdistuneet - kansanvaltaisena julkisesti pidetyn - yhteiskuntamme tekemiin sananvapausrikkomuksiin.

Jo hetken aikaa on näyttänyt siltä, että osa yhteiskuntamme päättäviin asemiin juuttuneista YYA-kauden ja puhtaan stalinismin ajan kasvateista ei oikein ymmärrä sitä mitä ihmis- ja kansalaisoikeuksilla tarkoitetaan.

Minua on kummastuttanut pitkään se, miten nämä totalitaristit ovat onnistuneet säilyttämään - jopa vahvistamaan - julkista asemaansa päätöksenteossa. Myös härskille haiseva omaneduntavoittelu ja ns. väärien mileipiteiden armoton vaientaminen - kansalaisyhteiskunnan periaatteiden vastaisesti - on tuntunut onnistuvan jotenkin yllättävän helposti.

Näin silti, vaikka ihmiskunnan pahimman vitsauksen - kommunismin - kaatumisesta tulee jo kaksikymmentä vuotta.

Kommunismi on kaatunut mutta uuskommunistit ja piilostalinistit elävät syöpänä yhteiskuntamme rakenteissa - aiheuttaen tuhoa ja inhimillistä kärsimystä.

Tässä toiminnassa on nähty jo monenlaista, mutta kulunut viikonvaihde onkin sitten avannut jo aivan uuden luvun tässä kehityksessä.

Helsingin kaupungin sosiaalivirasto kulkenut sitten erään virstantolpan ohi.

Henkilön poliittista mielipidettä yritetään käyttää irtisanomisen perusteena - aivan kuten Natsi-Saksassa, DDR:ssä tai Neuvostoliitossa.

Gestapo, Stasi ja KGB elävät ja voivat hyvin Helsingissä

Helsingin sosiaaliviraston työpäällikkö Harri Eerikäinen sai esimieheltään varsin erikoisen hyvää viikonloppua-toivotuksen.

Komealta kalskahtavalla tittelillä - sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö - Leena Palviainen antoi tukeaan alaiselleen tämän poliittisen kannan perusteella - ja varsin heppoisin perustein - käynnistetyllä irtisanomisprosessilla.

...

Vähemmistövaltuutetun toimiston tunarit - jälleen kerran

Eerikäiselle vaaditaan siis irtisanomista pari vuotta sitten yksityisesti (ja kirjesalaisuuden piiriin kuulunena) lähetetyn sähköpostin lähettämisestä?

Jos asia ei olisi näin vakava, pitäisin koko juttua varsin absurdina pahkasikahuumorina, mutta siitähän ei todellakaan ole nyt kyse. Kyse on siitä, että jotklin tahot haluavat joko vaientaa Eerikäisen tai irtisanomalla rangaista häntä - sähköpostin lähettämisestä.

Lex Nokia ei ole vielä voimassa - eikä lainsäädäntö Suomessa ole (erästä tunnettua poikkeusta lukuunottamatta) taannehtivaa. Minusta näyttää siltä, että työnantaja saattaa olla jopa (laittomasti) murtautunut alaisensa sähköposteihin.

Ja jos tuo Vähemmistövaltuutetun toimisto on (oikeasti) mukana tässä(kin) farssissa, niin asia muuttuukin aivan toisenlaiseksi.

Lainsäädäntömme ei tunne ns. rasistista rikosta (olen kirjoittanut samasta asiasta aikaisemminkin). Kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkistö vaatii sen, että se on tehty julkisuudessa (julkisuuteen levittäen). Suljettu sähköpostikeskustelu on yksityistä kirjeenvaihtoa - ei julkista.

Kasnnattaa myös muistaa se, että Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa tuomioistuimet ratkaisevat sen missä tapauksessa on syyllistytty rikokseen ja missä ei. Tämä vie viimeisenkin pohjan (katkaisee suorastaan kölin) tältä Vähemmistövaltuutetun lausunnolta.

Naurettavaksi itsensä tekemisen vuotuisesta palkinnosta kilpailevat eräs valtionsyyttäjä sekä tämä julkinen viranomainen. Nyt näyttää siltä, että tässä kilpailussa aimo harppauksen etumatkaa sai tämän kyseisen viranomaisen toimisto…

(Tosin he ovat onnistuneet ennenkin - ei tästä kovin kauan aikaa ole kulunut siitä, kun Vähemmistövaltuutettu ilmoitti verkkosivuillaan Asianajajaliiton olevan viranomainen…)

Vaikka - näin jälkikäteen tarkastellen - edellinen vähemmistövaltuutettu käytti virka-asemaansa hyppylautana korkeampaan virkaan (ja on näin ehkä inhimillisesti ymmärrettävää) niin Johanna Suurpään valinta vähemmistövaltuutetuksi on surkeimpia esityksiä koko itsenäisyytemme historiassa.

Vaikka ammattitaidolliset ja muut muodolliset vaatimukset ovatkin teoriassa kunnossa, niin Suurpäältä ilmeisesti puuttuvat lain vaatimat edellytykset toimia objektiivisesti virassaan.

Hän on tunnettu siitä, että hän oli mukana vuonna 1991 lainsäädäntöämme venyttäneissä pakolaistapahtumissa. Kuitenkin valtiollisena virkamiehenä kansalaisilla on oikeus olettaa, että hän suhtautuu tasapuolisesti kaikkiin kansalaisiin ja asioihin nykyisessä virassaan.

Kaikki kokemukset tähän mennessä näyttävät - ainakin minun mielestäni - lähinnä päinvastaista. Tämä episodi on vain jatkumoa kaikelle entiselle toiminnalle.

Vähemmistövaltuutetun toimisto on ilmeisesti valmis uhraamaan suomalaisen oikeudenmukaisuuden, yhdenvertaisuuden, laillisuuden ja jopa yksittäisten ihmisten elämät monikulttuurisuuden Moolokin kitaan.

Tarkoitus (kansan tahdon vastainen sellainen) näyttäisi pyhittävän keinot…

(Ja ihan noin sivuhavaintona - minusta tässä työnantajan laatimassa paperissa haisee uhkailun lisäksi mahdollinen pakottaminen tai sen yritys. Puhumattakaan sananvapauden rajoittamispyrkimyksistä.)

Miksi näin on toimittu?

Tähän noitavainoon löytyy syynsä. Eerikäistä jahdataan ilmeisesti poliittisen vakaumuksen vuoksi.

Vai miten muuten on selitettävissä moinen akti sellaista ihmistä vastaan, joka on toiminut maahanmuuttokriittisen kunnanvaltuutetun Jussi Halla-ahon vaalityöryhmässä viimeisimpien Eduskuntavaalien aikaan omalla nimellään ja tieto siitä on helposti löydettävissä (vähemmistövaltuutettu ja Halla-aho tukiryhmineen kun ovat monista asioista kategorisesti päinvastaista mieltä).

Eerikäinen on myös Suomen Sisun jäsen, esiintyy Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvalla Homma-foorumilla internetissä omalla nimellään, kirjoittaa maahanmuuttokriittisiä kirjoituksia mm. Helsingin Sanomien keskustelupalstalle omalla nimellään - ja suurimpana kaikista synneistä - hän on Perussuomalaisten jäsen.

...

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Sosiaaliviraston%20ty%C3%B6p%C3%A4%C3%A4llikk%C3%B6%C3%A4%20uhkaa%20potkut%20rasismiep%C3%A4ilyn%20takia/1135244386497

Helsingin sosiaaliviraston työpäällikkö uhkaa menettää työnsä rasistiseksi väitetyn sähköpostin takia. Sosiaalivirasto on aloittanut työntekijää vastaan varoitusmenettelyn.

Sosiaaliviraston työpäällikkö Harri Eerikäinen julkaisi sunnuntaina Hommaforum-keskustelupalstalla esimiehensä Leila Palviaisen ilmoituksen varoitusmenettelyn aloittamisesta.

Ilmoituksessa Palviainen pyytää Eerikäiseltä vastinetta väitteeseen, jonka mukaan tämä olisi jakanut työkoneeltaan rasistista viestiä. Viestissä siteerataan myös työsopimuslakia. Sen mukaan työntekijän henkilöön liittyvien työntekoedellytysten heikkeneminen on irtisanomisperuste.

Viestin mukaan tieto tapauksesta on tullut sosiaalivirastoon vähemmistövaltuutetun kautta.

Palviainen toteaa Helsingin Sanomille, ettei hän voi kommentoida Eerikäisen tapausta. "Yleisellä tasolla olemme kuitenkin erittäin herkkiä puuttumaan tapauksiin, jotka viittaavat syrjintään", hän sanoo.

Tapauksen selvittely on kesken. Varoitusmenettely on melko raskas ja vakava puuttuminen työntekijän toimintaan.

Seuraus voi olla varoitus tai äärimmillään irtisanominen.

Eerikäinen itse kiistää sekä lähettämänsä viestin rasistisuuden että sen jakamisen työkoneelta.

Hän kertoo lähettäneensä viestin entiselle alaiselleen omasta kotisähköpostiosoitteestaan.

Viestin sisältö on vuonna 2007 kiertänyt blogiteksti Ohjeita Suomeen muuttaville.

"Voi siinä nähdä, että siinä on somalivitsiä, vaikkei siinä käytetä sanaa 'somali'", Eerikäinen myöntää. "Se ei tee siitä kuitenkaan rasistista."

Hän vertaa lähettämäänsä viestiä ruotsalais-, norjalais- ja lappalaisvitseihin. "Onko joku ryhmä erityisasemassa niin, että heistä ei saa vitsailla?"

Keskustelupalstalla julkaisemassaan vastineessa Eerikäinen katsoo, että varoitusmenettelyn käynnistämisen taustalla on, että hän on toiminut julkisesti Jussi Halla-ahon taustaryhmässä, osallistunut maahanmuuttokriittiseen nettikeskusteluun nimellään ja on sekä perussuomalaisten että Suomen Sisun jäsen.