Kannatan Outi Alanko-Kahiluotoa
Tiedote• 16.3.2010
Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto tuomitsee selkeästi tutkijoihin ja muihin maahanmuuttoasioiden parissa työskenteleviin kohdistetun uhkailun.
- Tutkimustietoon pohjautuvalle, avoimelle ja kiihkottomalle keskustelulle maahanmuutosta on olemassa yhteiskunnallinen tarve. Tähän keskusteluun pitää jokaisen tutkijan ja kansalaisen voida osallistua pelkäämättä turvallisuutensa puolesta. Uhkailuun ja vihapuheeseen on puututtava välittömästi, myös verkkoympäristössä, Alanko-Kahiluoto vaatii.
Helsingin Sanomat kertoi eilen, että maahanmuuttoasioiden parissa työskentelevät eivät häirinnän ja uhkailun takia enää uskalla esiintyä omalla nimellään eivätkä käydä julkista keskustelua.
- Maahanmuuttoa koskevaa tutkimusta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Kuten tutkija Veronika Honkasalo on tuonut esille, tutkimuksen avulla on mahdollista selvittää myös maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, mikä helpottaa niihin puuttumista poliittisen päätöksenteon tasolla. Objektiivinen tieteellisen yhteisön arvioinnin läpäissyt tutkimustieto on myös edellytys sille, että pystytään tekemään perusteltuja päätöksiä, Alanko-Kahiluoto muistuttaa.
- Tieteen ja tutkimuksen vapaus turvataan perustuslaissa. Tutkijan pitää voida valita tutkimusaiheensa vapaasti ja tutkimustuloksista on voitava käydä julkista keskustelua. Poliitikkojen on huolehdittava siitä, että yhteiskunnallinen ilmapiirimme sen sallii. Kaikkien puolueiden on tuomittava rasistinen vihapuhe jyrkästi ja selväsanaisesti, Alanko-Kahiluoto vaatii.
Kannatan Outi Alanko-Kahiluotoa.
Vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto tuomitsee selkeästi tutkijoihin ja muihin maahanmuuttoasioiden parissa työskenteleviin kohdistetun uhkailun.
Minäkin tuomitsen tutkijoihin ja muihin maahanmuuttoasioiden parissa työskenteleviin kohdistetun uhkailun.
Jopa tappouhkauksia on tullut Jussi Halla-aholle ja Juha Mäki-Ketelälle:
Ulkomaalaislain muutosta vastustavasta adressista ja Muutos2011-yhdistyksestä tunnettu Juha Mäki-Ketelä kertoo MikroPC:lle saavansa tappouhkauksia säännöllisesti.”Erilaisia herjaviestejä tulee noin 20-30 viikossa. Tappouhkauksia tulee noin kerran kuussa”, toteaa Mäki-Ketelä. Osa on prepaid-liittymistä lähetettyjä kuvaviestejä, jossa henkilö osoittaa ase kädessä....Myös maahanmuuttokriittistä blogia pitämällä julkisuuteen noussut Jussi Halla-aho kertoo MikroPC:lle saaneensa tappouhkauksia jo vuodesta 2005 alkaen. ”Erilaisia viha- ja herjasivustoja on ollut kymmenittäin”, kertoo Halla-aho.
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja varapääministeri Jyrki Katainen (kok.) ovat oudon hiljaa, kun maahanmuuttomyönteisiä keskustelijoita vaiennetaan painostuksella ja uhkailuilla, väittää SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen.Kiljusen mielestä on outoa, kuinka yksin ministeri Astrid Thors (r.) on hallituksessa jätetty ihmisarvoa puolustavine kantoineen.- Hallituksen johto vaikenee kasvavan muukalaisvihan edessä, vaikka juuri nyt kaivattaisiin johtavien poliitikkojen selkeitä kantoja perusihmisoikeuksien puolesta, hän sanoo.Kiljusen mielestä sitten 1930-luvun ei Suomessa ole julkisesti painostettu vastakkaista mielipidettä edustavia kuten tänä päivänä.- Maahanmuuttomyönteisiä tutkijoita ja toimittajia on organisoidusti leimattu ja uhkailtu häirintäviesteillä. He joutuvat vaikenemaan tai piiloutuvat salaisten osoitteiden taakse. Näin Suomessa vuonna 2010 - ja hallitus ei puutu asiaan.- Pahinta ei ole pahojen pahuus, vaan hyvien hiljaisuus. Tien päässä on äärimmillään etnisesti puhdas arjalainen yhteiskunta, maalailee Kiljunen.
Niin kauan kuin Alanko-Kahiluoto ei ole julkisesti irtisanoutunut mm. Halla-ahoon kohdistuneesta mielipidevainosta, Kiljusen logiikalla katson voivani sanoa Alanko-Kahiluodon kannattavan Halla-ahon vainoamista, mm. tappouhkauksia.
Väkivallan uhka ei kuulu suomalaiseen demokratiaan. Surullisinta tässä on se, että demokratiaa nakertaa eniten suvaitsevaisuuden nimissä toimiva media, joka demonisoi kaikkia maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvia tahoja, leimaten heidät automaattisesti rasisteiksi.
Esimerkiksi Helsingin Sanomat ei vieläkään halua aloittaa moniäänistä keskustelua maahanmuutosta, vaan soittaa kulunutta metakeskustelu-levyään ”oikeanlaisen maahanmuuttokeskustelun avaamiseksi”. Kansan mielipide ei Hesaria kiinnosta vähääkään, vaikka tuoreiden gallup-lukujen rivien välissä nykyinen maahanmuuttopolitiikka saa kansalta tylyn
tuomion.Hesari onkin Suomessa iso osa ongelmaa, eikä suinkaan osa ongelman ratkaisua, kuten tyhmempi saataisi luulla.
Jostain syystä minusta tuntuu, että mm. Helsingin Sanomat ja Outi Alanko-Kahiluoto "tuomitsevat" kaksinaismoralistisesti vain maahanmuuton lisäämisen kannattajien uhkailun ja painostamisen. Helsingin Sanomat ja Outi Alanko-Kahiluoto eivät ole osoittaneet minkäänlaista huolestumista siitä, että mm. Halla-ahoa, Mäki-Ketelää, minua ym. maahanmuuttokriittisiä yhteiskunnallisia keskustelijoita on yritetty vainota mm. esittämällä tappouhkauksia tai vaatimalla sensuuria.
Vähemmistövaltuutetun virkaa hakeva filosofian tohtori J. Sakari Hankamäki kommentoi tätä kaksinaismoralismia myös Veronika Honkasalon ja Ilkka Niiniluodon osalta:
Kansleri Ilkka Niiniluoto paheksui Helsingin Sanomien jutussa sitä, että maahanmuuton tutkijat ”ovat joutuneet poikkeuksellisen rajujen uhkausten ja kunnianloukkausten kohteiksi nettikirjoittelussa”. On selvää, että tämä on tapahtunut nimenomaan ”nettikirjoittelussa”, koska mitään tosiasiallisia uhkauksia ei ole kerrottu kyseisiin tutkijoihin suunnatun.
Ruotsalaisessa Örebron yliopistossa tosin murhattiin kristitty assyrialainen lehtori Fuat Deniz, jonka tutkimusaihe koski muslimien suorittamaa Ottomaanien valtakunnan aikaista kristittyjen kansanmurhaa (asiaa, jonka Ruotsi äskettäin tunnusti ja minkä vuoksi Turkki kutsui suurlähettiläänsä kotiin). Denizin epäiltiin joutuneen ääri-islamistien väkivallan kohteeksi. Syytä ei ole unohtaa sitäkään, että myös professori Kari S. Tikan Suomessa surmanneet olivat maahanmuuttajia.
Todellinen uhkailu, painostus ja sensuurin yritykset on nykyaikana kohdistettu niihin maahanmuuttokriittisiin tutkijoihin, jotka on pakotettu toimimaan yliopistolaitoksen ulkopuolella. Toimintaresursseja kun ei myönnetä maahanmuuttoon järkiperäisesti asennoituville tutkijoille itselleen tuossa täysfeministisessä ja läpikotaisin vihervasemmistolaisessa yliopistossa.
Syöttötuoli yliopistoista on sen sijaan myönnetty melkein jokaiselle maahanmuuttoa penäävälle ja tutkijaksi itseään nimittävälle.
Niiniluodon ja Veronika Honkasalon Hesarissa esittämät hyökkäykset ovat tyypillisen brezhneviläisiä väitteissään siitä, että vain ”harva tietää millaista suoraa häirintää tutkijat kokevat”, ettei kansainvälisyyden, monikulttuurisuuden ja maahanmuuton vaatijoiden pitäisi ”vetäytyä julkisuudesta” ja että tämä on jopa ”turvallisuuskysymys”. Kyseinen tekstuaalinen häirintä näyttääkin olevan samanlaista kuin se seksuaalinen häirintä, josta feministit valittavat joka puolella oman estoisuutensa merkiksi.
Honkasalon toiminta puolestaan on ollut täysin tendenssimäistä. Hän on toiminut Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana, ja olen hänen kanssaan eri mieltä lähes kaikesta. Lukekaa toki myös jutun jäljessä olevat kolme sataa yleisökommenttia, joissa tuomitaan silkaksi vääristelyksi muun muassa se, että Honkasalo ”pitää tutkijoiden velvollisuutena tasapainottaa keskustelun kielteistä sävyä”.
Se, että Niiniluoto vertaa suosikkitutkijoidensa saamaa arvostelua inkvisitioon, on kieltämättä valaisevaa, mutta nurin päin käännettynä. Nythän ihminen joutuu inkvisition ja stalinistisen vainon kohteeksi, jos hän ei suostu vastaanottamaan tai edustamaan tuota viranomaisohjatun näennäistutkimuksen uskontunnustusta, jonka mukaan maahanmuuttajien ylimäärää tarvitaan työttömyys-Suomessa ja että se on muka suurikin rikkaus. Näin aurinko kiertää maata.
Todellisuudessa myös jutussa mainittu uhkailu on toteutunut vice versa. Esimerkiksi minua ja Jussi Halla-ahoa vastaan suunnattu painostus ja rajaaminen akateemisen uran ulkopuolelle on ollut häikäilemätöntä ja vapaan tiedonmuodostuksen sekä
yliopiston oman edun vastaista.
Palaan Alanko-Kahiluodon kannanottoon:
- Tutkimustietoon pohjautuvalle, avoimelle ja kiihkottomalle keskustelulle maahanmuutosta on olemassa yhteiskunnallinen tarve.
Olen samaa mieltä. Valitettavasti tällaista avointa ja kiihkotonta keskustelua maahanmuutosta ei ole voitu käydä, koska sitä on yritetty tukahduttaa ahdasmielisellä, fanaattisella monikulttuurisuuspropagandalla. Tätä fanaattista monikulttuurisuusideologiaa edustaa mm. Outi Alanko-Kahiluoto ja hänen puolueensa eli Vihreä liitto.
Ennen kaikkea tutkimustietoon pohjautuvaa keskustelua on ollut mahdotonta käydä, koska tutkimustuloksia on yritetty sensuroida.
Tätä sensuuria ovat kannattaneet mm. valtionsyyttäjä Mika Illman, entinen vähemmistövaltuutettu, nykyinen apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiristä asettuva Saara Mattero.
Tähän keskusteluun pitää jokaisen tutkijan ja kansalaisen voida osallistua pelkäämättä turvallisuutensa puolesta.
Olen samaa mieltä. Miksi siis veronmaksajien rahoilla toimiva valtiollinen propagandalaitos Yle lähettää satojentuhansien ihmisten katsomassa tv-ohjelmassa sellaisia uhkauksia kuin "jalkapuuhun torille", "kiven sisään", "erotettaisiin virasta" [kaupunginvaltuustosta], "pari vuotta" [vankeutta], "en edes kehtaa sanoo, että mitä sille pitäisi tehdä" [ilmeisesti tappaa tai vähintään hakata]?
Uhkailuun ja vihapuheeseen on puututtava välittömästi, myös verkkoympäristössä,
Alanko-Kahiluoto vaatii.
Olen samaa mieltä. Valitettavasti kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) ja muut lainsäätäjät ym. poliittiset päättäjät eivät ole puuttuneet siihen, että veronmaksajien rahoilla toimiva valtiollinen propagandalaitos Yle julkaisee verkkoympäristössä mm. Akuliina Saarikosken ja Anne Moilasen tuottamaa vihapuhetta ja uhkailua.
Helsingin Sanomat kertoi eilen, että maahanmuuttoasioiden parissa työskentelevät eivät häirinnän ja uhkailun takia enää uskalla esiintyä omalla nimellään eivätkä käydä julkista keskustelua.
Niin. Esimerkiksi maahanmuuttoasioiden parissa työskentelevä Helsingin sosiaaliviraston työpäällikkö Harri Eerikäinen joutui maahanmuuttopoliittisten mielipiteidensä vuoksi häirinnän ja uhkailun kohteeksi esimiehensä, sosiaaliviraston sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikön Leila Palviaisen ja vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään taholta.
En ole kuullut Alanko-Kahiluodon ottavan kantaa tähän.
Kun Alanko-Kahiluoto nyt on ilmaissut huolestuneisuutensa maahanmuuttoasioiden parissa työskenteleviin kohdistuvasta poliittisesta mielipidevainosta, odotan häneltä jämerää kannanottoa Eerikäisen puolesta.
Jos sellaista ei kuulu, Kiljusen logiikalla on katsottava Alanko-Kahiluodon tukevan Eerikäiseen kohdistunutta vainoa.
- Maahanmuuttoa koskevaa tutkimusta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.
Olen samaa mieltä, koska maahanmuuttoakin on nyt enemmän kuin koskaan. Toki näin tärkeää, yhteiskunnallisiin oloihin ratkaisevasti vaikuttavaa ilmiötä olisi tutkittava kunnolla. Valitettavasti tutkimustietoa on yritetty systemaattisesti tukahduttaa leimaamalla se rasismiksi. Tätä sensuuria on kannattanut etunenässä Alanko-Kahiluodon puolue eli vihreät.
Kuten tutkija Veronika Honkasalo on tuonut esille, tutkimuksen avulla on mahdollista selvittää myös maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, mikä helpottaa niihin puuttumista poliittisen päätöksenteon tasolla.
Totta. Miksi Honkasalo ei siis ole tuonut julkisuudessa esille näitä maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, jos hän on tutkijana selvittänyt niitä?
Onko joku poliittinen päättäjä, esim. tasavallan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen, maahanmuuttoministeri Astrid Thors tai sisäministeri Anne Holmlund, tai jokin viranomaistaho, esim. vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää tai valtionsyyttäjä Mika Illman, painostanut Honkasaloa olemaan julkaisematta tällaisia poliittisen päätöksenteon kannalta erittäin merkittäviä tietoja maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista?
Mikäli näin on tapahtunut, mitä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto aikoo tehdä vastustakseen tätä tutkijoihin kohdistuvaa uhkailua ja poliittista ajojahtia?
Objektiivinen tieteellisen yhteisön arvioinnin läpäissyt tutkimustieto on myös edellytys sille, että pystytään tekemään perusteltuja päätöksiä, Alanko-Kahiluoto muistuttaa.
Aivan. On äärimmäisen vaarallista, että tutkimuksiin perustuvaa tietoa yritetään sensuroida. Tällä tavalla yritetään estää oikeaa tietoa tulemasta esille. Tähän on motiivi tietysti vain niillä, jotka haluavat levittää väärää tietoa.
Esimerkiksi väite somaleiden, arabien ym. kehitysmaalaisten maahanmuuttajien tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä Suomelle on tietysti väärää tietoa, joka voidaan hetkessä kumota objektiivisella, tieteellisen yhteisön arvioinnin läpäisseellä tutkimustiedolla afrikkalaisten, arabien jne. älykkyystasosta, koulutustasosta, suomen kielen osaamistasosta, työllistymismahdollisuuksista, rikollisuudesta ja kulttuurillisesta yhteensopivuudesta modernin länsimaisen yhteiskunnan kanssa.
Mitä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on tehnyt edistääkseen tällaisen objektiivisen tutkimustiedon huomioonottamiseksi poliittisessa päätöksenteossa eduskunnassa, hallituksessa, europarlamentissa ja kunnanvaltuustoissa?
- Tieteen ja tutkimuksen vapaus turvataan perustuslaissa. Tutkijan pitää voida valita tutkimusaiheensa vapaasti ja tutkimustuloksista on voitava käydä julkista keskustelua.
Olen samaa mieltä. Valitettavasti Suomessa ja muissa länsimaissa on viime vuosina ja vuosikymmeninä yritetty tukahduttaa tutkimuksen vapautta rajoittamalla tutkimusaiheen valintaa (monissa yliopistoissa ym. tutkimuslaitoksissa esim. eurooppalaisten ja afrikkalaisten välisten geneettisten ÄO-erojen tutkiminen on kielletty poliittisista syistä) ja sensuroimalla julkista keskustelua tutkimustuloksista (esim. entinen vähemmistövaltuutettu, nykyinen apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen ja valtionsyyttäjä Mika Illman ovat yrittäneet valtion väkivaltakoneiston toimenpiteillä uhaten kieltää tutkijoita ja yksityisiä kansalaisia tuomasta esille eurooppalaisten ja afrikkalaisten välisiä geneettisiä ÄO-eroja).
Aikooko Outi Alanko-Kahiluoto puuttua tähän tieteellisen vapauden tukahduttamiseen?
Poliitikkojen on huolehdittava siitä, että yhteiskunnallinen ilmapiirimme sen sallii.
Aivan. Mitä kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on tehnyt tämän eteen?
Kaikkien puolueiden on tuomittava rasistinen vihapuhe jyrkästi ja selväsanaisesti, Alanko-Kahiluoto vaatii.
Mitä on "rasistinen vihapuhe"? Tähän mennessä mm. vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää on halunnut kieltää mm. rikostilastojen kaltaisten "yksittäisten faktojen" julkaisemisen "rasistisena propagandana.
Alanko-Kahiluodon oma puolue eli Vihreät on halunnut kieltää mm. 9-vuotiaan tytön raiskanneen 50-vuotiaan miehen sanomisen pedofiiliksi valtion väkivaltakoneiston sanktioiden uhalla. Onko tämä sitä Alanko-Kahiluodon tarkoittamaa "rasistisen vihapuheen tuomitsemista jyrkästi ja selväsanaisesti"?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti