Uusi viesti, monikulttuurisuuskriittinen blogi


Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee nykyisin fanaattinen monikulttuurisuusideologia, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken demokraattisen kansalaiskeskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Tämä taistolaisuuden kaltainen uskonnollinen hurmoshenkisyys on vallalla myös sanomalehdistössä, joka ei julkaise mitään multikulti-ideologian vastaisia ikäviä tosiasioita. Yksityishenkilöiden ylläpitämät blogit ovat tällä hetkellä ainoa lähde, josta saa totuudenmukaista tietoa Suomessa ja muissa Euroopan maissa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Toisin kuin Helsingin Sanomissa ja muussa propagandalehdistössä, täällä kerrotaan lukijoille vain tosiasioita. Kannatamme modernia länsimaista sivilisaatiota ja sen parhaita arvoja eli rationaalista ajattelua, tieteellistä tutkimusta, oikeusvaltiota, sananvapautta ja demokratiaa. Tästä syystä vastustamme monikulttuurisuutta, joka nykymenolla muuttaa Euroopan maat Afrikan tai Lähi-idän maiden kaltaisiksi parinkymmenen vuoden sisällä.

perjantaina, helmikuuta 05, 2010

Neekerien lumenlapiointisketsi

Khadar Osman Jibril gillar snöarbetet.


Asylsökande tog spaden i vacker hand

Publicerad: 04/02 19:02 ›uppdaterad: 04/02 19:02Helsingfors senaste vapen mot inplogade bilar: ett tjugotal asylsökande utrustade med byggnadsverkets spadar.

Det är en syn sällan skådad denna vinter i Helsingfors. Med iver och energi tar de asylsökande sig an snödrivorna som om arbetet hängde på liv och död.

Platsen är Nylandsgatan i Rödbergen, en av många misskötta gator i centrum, gator som endast plogats med maskiner, mycket grovt och slarvigt.

- Tanken är att vi här tillsammans ska förminska snövallarna som plogbilarna lämnat efter sig, och koncentrera snön till få stora högar, säger Pirjo Salo, ordförande för Föreningen Rödbergen.

De är med i jippot liksom Röda korset. Men arrangörer är nätverket RHC, Refugee Hospitality Club.

- Vi spånade på olika sätt att engagera de asylsökande, och det här var den bästa idén. Det här är bra för alla.

Det fanns ett par orosmoln kring arrangemanget, till exempel glashalka och hotfulla istappar ovanför de oförsäkrade men frivilliga snöarbetarna, för dagen utrustade med reflexvästar.

Men de var nöjda allihopa.

- Det här var en väldigt bra idé. Vi som ansökt om asyl har ju inte så mycket annat att göra. Vi kan varken studera eller jobba, säger Khadar Osman Jibril.

Han kom från Somalia för fyra veckor sedan och damp rakt ned i vår smällkalla vinter utan att någonsin tidigare ha sett snö.

- Det är en ny upplevelse. Snö är roligt.

Marcus Lillkvist
09-1253 344, marcus.lillkvist@hbl.fiJoku Refugee Hospitality Club-niminen suomalaisten kukkahattutätien ompeluseura siis mietti, mitä puuhaa voisi keksiä turvapaikanhakijoille.

Joku täti keksi, että neekeripojathan voivat lapioida lunta. Tämä "somput on ihqdaa"-henkisten kukkahattutätien ompeluseura sitten "organisoi" yhdessä SPR:n ja kaupunginosayhdistys Punavuoriseuran kanssa sellaisen hiiiiiiiiieeeeenon projektin, että neekerit lapioivat lunta lumiaurojen jättämistä jalkakäytävän reunalla olevista lumivalleista pariin suureen kasaan.

Oooo. Onpa hiiiiieeenoa tämä Suvaitsevaiston harrastama neekerien leikittäminen. Tulee lastentarha mieleen. Lapioidaan lunta paikasta A paikkaan B. Jalkakäytäviä ei siis edes putsata lumesta, vaan jalkakäytävän reunan lumivallit kerätään pariin suureen läjään. Oooo. Onpa hienoa. Kaikkea se Suvaitsevainen Sivistyneistö keksii.

On se hienoa, että meillä on tällaisia kaupunginosayhdistyksiä ja kukkahattutätien ompeluseuroja. Ilman heidän suurta aivotyötään neekerit eivät olisi varmaan osanneet tehdä näin monimutkaista hommaa.Tulee mieleen sarjakuva-albumi Tintti Afrikassa, jossa Tintti käskee neekerien nostaa raiteiltaan suistuneen veturin takaisin kiskoille. Ilman valkoista miestä neekerit eivät olisi ilmeisesti keksineet, mitä heidän pitäisi tehdä.

Refugee Hospitality Club-nimisen kukkahattutätien teekerhon mielestä heidän pitää ilmeisesti erikseen kertoa neekereille, että lunta voidaan lapioida. Tädit ovat sitten kertoneet tämän fiksun idiksensä söpöjen neekeripoikien lastentarhan, ei kun vastaanottokeskuksen, eukoille.

Monet täti Moonikat ovat siis lyöneet fiksut päänsä yhteen: vastaanottokeskus, Punainen Risti, kaupunginosayhdistys Punavuoriseura ja somppufanikerho Refugee Hospitality Club ovat täynnä posket punottaen puuhastelevia tätejä, jotka yhteisvoimin ovat saaneet hankittua somalipojille lumilapioita ja heijastinliivejä. Oooo. Oooo.

Tällaista sitten raportoidaan fanaattista monikulttuurisuuspropagandaa suoltavassa valtamediassa (Yle, HS, Hbl jne.) ihan tosissaan, siis myönteisessä sävyssä, ihan aikuisten oikeasti ihastellen, vailla ironian häivää.

Turvapaikanhakijat ryhtyivät lumitöihin Helsingin Punavuoressa

4.2.2010 16:36

Nelisenkymmentä turvapaikanhakijaa huhki lumitöissä Uudenmaankadulla Helsingissä torstaina.

Helsingin Punavuoren vastaanottokeskuksen asukkaat osallistuivat innoissaan lumitalkoisiin torstaina iltapäivällä. Keskuksen runsaasta sadasta asiakkaasta lapioon tarttui nelisenkymmentä ihmistä.

Keskuksen apulaisjohtaja Susanna Valojärvi iloitsi tempauksesta.

"Täällä on ollut sellainen voimavara liikkeellä, että kaduilla olisi tullut putipuhdasta, jos vain olisi ollut autoja, joilla kuljettaa lumi pois", Valojärvi kertoi.

Turvapaikanhakijoiden apuna oli myös muita punavuorelaisia. Talkoojoukko kaivoi autoja esiin hangen alta, puhdisti katuja ja teki lumityöt Uudenmaankadulla sijaitsevan vastaanottokeskuksen pihalla.

Tempauksen panivat alulle Pauliina Seppänen ja Sirkku Varjonen, joiden perustama verkosto Refugee Hospitality Club toimii muun muassa Facebookin välityksellä. Rakennusvirasto puolestaan toimitti paikalle lapioita.

Punavuoren vastaanottokeskus avattiin entisen Martta-hotellin tiloissa viime marraskuussa.


Siis vittu oikeesti.

Helsingin Punavuoren vastaanottokeskuksen asukkaat osallistuivat innoissaan lumitalkoisiin torstaina iltapäivällä. Keskuksen runsaasta sadasta asiakkaasta lapioon tarttui nelisenkymmentä ihmistä.

Turvapaikanhakijoista siis 40 % suostui lapioimaan lunta ja 60 % ei. Millä perusteella tässä siis sanotaan vastaanottokeskuksen asukkaiden osallistuneen "innoissaan" lumitalkoisiin?

Tämä on ilmeisesti sitä samaa logiikkaa, jonka mukaan 60 % valheellisesti alaikäiseksi ilmoittautuneita ei ole paljon:

Selvityksessä julkaistaan myös ensimmäistä kertaa tilastotietoa tehdyistä iänmäärityksistä. Saatu tieto ei tue olettamaa siitä, että iän ilmoittaminen väärin olisi hyvinkin yleistä. Myös tapauksia, joissa hakijan kertomuksen ja tutkimustuloksen välillä ei ollut ristiriitaa oli aineistossa runsaasti. Aineistossa analysoitiin yhteensä 98 lausuntoa vuosilta 2008-09, ja niistä 40:ssä ei todettu ristiriitaa hakijan kertomukseen.


60 % turvapaikanhakijoista siis valehteli ikänsä ja 40 % ei.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mielestä tämä tarkoittaa, että valehtelijoita ei ole paljon.

60 % turvapaikanhakijoista kieltäytyi lapioimasta lunta, 40 % suostui. Hyysäreiden mielestä tämä tarkoittaa, että turvapaikanhakijat osallistuivat lumitalkoisiin "innoissaan".

Keskuksen apulaisjohtaja Susanna Valojärvi iloitsi tempauksesta.

"Täällä on ollut sellainen voimavara liikkeellä, että kaduilla olisi tullut putipuhdasta, jos vain olisi ollut autoja, joilla kuljettaa lumi pois", Valojärvi kertoi.


Oooo. Lunta siis vain lapioitiin jalkakäytävän reunasta toiseen, paikasta A paikkaan B.

Kommentti hommaforumilta:

Julistan tämän "Täällä on ollut sellainen voimavara liikkeellä, että [jotain olisi saatu aikaankin], jos vain [touhu ei olisi kussut täysin]" -lauserakenteen klassikoksi ja aion viljellä sitä ahkerasti mitä epäsopivimmissa yhteyksissä aina neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen saakka.

Esimerkiksi: "Täällä on ollut sellainen voimavara liikkeellä, että UFF:n keräyslaatikko olisi tullut typötyhjäksi, jos vain poliisit eivät olisi tulleet ajoissa paikalle."


Tämä viittaa siihen, että Paimion vastaanottokeskuksessa oleskelevat Bulgarian mustalaiset varastivat äskettäin vaatteita UFF:n keräyslaatikosta.


Kommentteja hommaforumilta:


Vihreä Lanka: Turvapaikanhakijat luovat lunta Punavuoressa
Lasse Leipola/Emilia Pippola

YLE Helsinki: Lumilapiot viuhuvat Punavuoren kaduilla
YLE Uutiset 20:30: Turvapaikanhakijat tarttuivat lumilapioihin (video, 19:00=>)
Anna Eksymä/tv-kuvaaja

Aamulehti: Vastaanottokeskuksen asukkaat tarttuivat lumilapioihin Helsingissä
Anita Simola/

STT: Turvapaikanhakijat ryhtyivät lumitöihin Helsingin Punavuoressa
/Sari Gustafsson-Lehtikuva

Vartti/Metro: Turvapaikanhakijat innostuivat lumitöistä
Tuija Numminen

MTV3: Maahanmuuttajat lumitöihin (video, 15:50=>)

Kymmenkunta toimittajaa ja kuvaajaa. Ainakin kaksi pätkää tv-uutisiin. Levitys kymmeniin lehtiin ja nettiuutisiin STT:n kautta. Sävy kaikissa uutisissa ehdottoman myönteinen ja ihasteleva.

Tämä oli järjestäjiltä erinomaisesti hallittua PR-työtä, josta urputtaminen kääntyy väistämättä itseään vastaan.


^Jaa minä kyllä sanoisin, että se mikä tässä nimenomaan kääntyy itseään vastaan on se, että muutaman ihmisen lapionheiluttelu ylittää uutiskynnyksen näin massiivisesti. Eiköhän jokainen ajatteleva ihminen kysy koko uutisoinnin motiivia. (Enkä keksi mokuttajien kannalta kovin mukavia vastauksia, vaikka kuinka mietin)


Keskustelua facebookissa:Lotta Roti
Lotta Roti
Sanokaas mitä hommafoorumilaisten ja -mielisten mielestä turvapaikanhakijoiden pitäisi tehdä, että olisivat näihin tyytyväisiä. Nyt kun he ovat talkootempauksena luoneet lunta Helsingissä...

- mediatemppu, lavastusta!
- rikkovat kuitenkin lapiot ja laiskottelevat!
- ei sinne kuitenkaan ketään tule!
- astrid tulee haastamaan oikeuteen rasismista!
- vittu tartteeko siitä tehdä uutinen että ihminen tekee lumitöitä!...
- pitäis mennä kyyläämään onko katu mustanaan smuguista!
- jne...Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Oletko Lotta tullut ajatelleeksi, että ehkä itse olet liian sinisilmäinen turvapaikanhakijoiden ja heitä hyysäävien byrokraattien suhteen? Kyynisyys, rasismi, ihmisviha jne. ovat yleensä realismia.

"Voi kuinka hienoa, kun neekerit omilla pikku kätösillään pitelevät lumilapioita" on infantiili, sinisilmäinen asenne. Median propagandaan ei pidä uskoa kritiikittömästi.

Ei pidä tuollaisen lumenluontitempauksen takia luulla, että Afrikasta ja Lähi-idästä Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista olisi jotain hyötyä Suomelle.http://hommaforum.org/index.php/topic,22283.msg305657.html#msg305657

Miksi näin negatiivinen asenne? Eikö tyhmä rasisti-juntti-nuiva-fasisti ole koskaan tyytyväinen? Yksinkertaisesti sanottuna: Minä olen tyytyväinen sitten, kun huippuosaajat lapioivat sen edestä mitä heidän ylläpitonsa menoineen kaikkineen maksaa, eli 53 000 euron edestä vuotta kohti. 10 euron tuntipalkalla miinus verot voi kestää pikkasen pidempään kuin pari tuntia kamerarivin edessä. Katsokaas kun juuri näiden vastaanottokeskusten (eli kaupungin vuokraamien hotellien) takia Helsingin kaupungilla ei ole varaa ylläpitää lumenraivauskalustoa kuten menneinä vuosina ja näitä lumikinoksia ylipäänsä pitää raivata käsipelillä. Jos vastaanottokeskusta ei olisi, tätäkään kadunpätkää ei olisi tarvinnut erikseen lapioida. Mutta tätähän moni ei osaa yhdistää, kun positiivinen ja hyvän mielen luova kuva valloittaa.http://hommaforum.org/index.php/topic,22283.msg305699.html#msg305699

Eli siinä sitten kävi niin kuin arvelinkin. Pieni lumikasa siirtyi paikasta toiseen ja sitten takaisin ja tuota suoritusta oli ihastelemassa tuplamäärä toimittelijoita, ja he tekivät siitä sankaritarinan joka peittoaa Kollaat ja Ihantalat mennen tullen ja palatessa.

Jokainen joka tänä talvena on itse lumitöitä "päässyt" tekemään omin pikku kätösin, tietää kyllä millaisesta propagandasta tässä on kyse...

City-vihreisiin elämäntapaintiaaneihin, jotka eivät siis ole eläissään tehneet mitään fyysistä työtä, tuo tosin menee täydestä kuin metrinen halko.Lotta Roti
Lotta Roti
" Kyynisyys, rasismi, ihmisviha jne. ovat yleensä realismia. "

Tämä, Mikko, on sinun ongelmasi. Tosin olet sikäli egalitaristinen ihmisvihassasi, että suhtaudut ylipäätään kielteisesti ihmisiin. Hommafoorumilla yleisempää on se, että kyynisesti ja vihamielisesti suhtaudutaan vain muslimeihin, afrikkalaisiin ja vihreisiin naisiin.

Turvapaikanhakijoiden joukossa on ihmisiä, jotka pakenevat sotaa ja ihmisiä, jotka etsivät parempaa elintasoa. Yhteistä heille on se, että heillä on tylsää ja liikaa aikaa. Nyt he tekivät jotain hyödyllistä yhdessä kantaväestön kanssa, ja se on parempi kuin että he eivät tekisi, etenkin jos he jäävät tänne.Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Onko mitään perusteita olettaa, että tämä lumenluonti oli turvapaikanhakijoiden omaa spontaania talkootyötä? Eikö kyseessä ollut pikemmin suomalaisten byrokraattien propagandatemppu, jonka tarkoituksena oli levittää valheellista mielikuvaa ahkerista ja mukavista ulkomaalaisista?

Kuinka paljon nuo reippaat nuoret miehet lapioivat lunta? Viisi minuuttia? Mihin se lumi lapioitiin, jos ja kun vastaanottokeskuksen suomalaisten byrokraattien mukaan sitä ei kuljetettu kuorma-autoilla minnekään? Lunta ilmeisesti vain vähän raavittiin lapioilla jalkakäytävän reunasta toiseen. Miksi vitussa tämä olisi sellaista "työtä", josta turvapaikanhakijoita pitäisi jotenkin erityisesti kehua? Samalla logiikalla heitä voisi kehua siitä, että vessassa käytyään he osaavat ihan itse pyyhkiä pyllynsä.


Ville Ranta
Tuo oli hyvä tempaus ja hyvä näyte siitä, miten helposti syrjäytyviä väestöryhmiä voidaan integroida yhteiskuntaan, ihmisyhteisöön ja kulttuuriin. Hyvä. Ja lumen luonti Helsingin keskustassa on ihan oikeasti hyödyllistä. Ihan uskomatonta nurinaa tuossa yllä! Tässä maassa saa vapaasti vastustaa sitä, että verorahoilla tuetaan heikoissa asemissa olevia ihmisiä sen sijaan että enemmistö ylensöis ja ylenjois vielä enemmän kuin se jo tekee. Mielipide on mielipide, mutta tyhmyys, ilkeys ja kyynisyys ärsyttää. Onneksi mulla ei ole tuollaisia fb-kavereita kuin sulla, Lotta. Voimia!Mikko Ellilä
Mikko Ellilä

Ville Ranta Vapaa-ajattelija -lehdessä

Vapaa-ajattelijan haastattelussa Ville Ranta valitettavasti näyttää, että hän ei ole oikeasti ymmärtänyt, mistä pilakuvakriisissä oli kyse. Ranta joutui sattumalta kohun keskipisteeseen eikä kohu saanut häntä luopumaan vasemmistoliberaalista maailmankuvastaan.

Itse en nähnyt Rantaa Ajankohtaisen kakkosen Jumala-illassa, mutta Vapaa-ajattelija –lehti kertoo siitä olennaisen:

”Hieman sarjakuvan sensuroimisen jälkeen Ranta osallistui Ajankohtaisen kakkosen Jumala-iltaan, jossa oli mukana myös imaami Khodr Chehab Helsingistä. Keskustelussa imaami hyökkäsi aggressiivisesti Rannan kimppuun, huutaen ja nyrkkiään puiden, ja syytti tätä muslimien tahallisesta loukkaamisesta."

"Taiteilija yritti puolustautua, mutta Chehab ei antanut hänelle suunvuoroa vaan jatkoi raivoamistaan. Hyökkäyksen jälkeen Ranta pysytteli ohjelman loppuun saakka hiljaa.”

On selvää, että Ranta ei tuntenut islamia, kun hän joutui piirtämänsä sarjakuvan myötä julkisuuteen. Khodr Chehabin käytös oli hänelle jotain täysin käsittämätöntä. Valitettavasti Ranta yrittää selittää Chehabin käytöksen oman maailmankuvansa kannalta sopivalla tavalla:

”Käsittääkseni Chehab on täysvaltainen Suomen kansalainen ja totta kai hänellä on oikeus loukkaantua jostain. Tosin tässä sarjakuvajutussa oli kyse pelkästä politiikasta. Minulla oli hyvin vahva käsitys, ettei imaami ollut edes sarjakuvaani lukenut.”

”Chehab myönsi suoran tv-lähetyksen jälkeen ohjelman tekijöille, ettei ole sarjakuvaa nähnyt. Taiteilija koki imaamin hyökkäyksen ikäväksi, koska tämä ei ollut halukas keskustelemaan.”

Ranta tuntuu olettavan, että Chehabin käsitys olisi ollut toinen, jos hän olisi tutustunut Kaltiossa julkaistuun sarjakuvaan aiemmin. Ranta ei ymmärrä, että monikaan Muhammad-pilakuvia vastaan protestoinut muslimi ei ollut nähnyt kuvia eikä arvosta länsimaista sananvapautta silloin, kun kyse on profeetasta.

”Minua harmittaa, että Chehab esiintyy Suomessa niin usein koko muslimiyhteisön edustajana ja heidän puolestaan. Tällainen on kaikissa yhteisöissä todella epämiellyttävää. Jo silloin esitin vertauksen, että tilanne olisi sama, jos vaikka kristillisten Päivi Räsänen edustaisi Suomen kansaa.”

Vasemmistoliberaaliin relativismiin kuuluu olennaisena osana islamin äärimmäisen suvaitsemattomuuden neutralointi rinnastamalla se muka fundamentalistiseen kristinuskoon. Päivi Räsänen kelpaa tässä Chehabin vastinpariksi ihan luontevasti, mikä sopii myös Vapaa-ajattelija –lehden kustantajalle.

Toiseksi Chehab ei Rannan mielestä edusta ”koko muslimiyhteisöä”. Ranta ei vaivaudu pohtimaan, kenen ansiota on se, että Chehabin kaltainen henkilö edustaa muslimiyhteisöä mediassa ja poliittisessa järjestelmässä. Chehab on vakiovieras Presidentinlinnan itsenäisyysjuhlissa ja esiintyi ekumeenisessa jumalanpalveluksessa yhdessä arkkipiispa Jukka Paarman kanssa, kun WTC-torneihin oli tehty terrori-isku.

Ranta ei antanut Suomen Sisu –järjestölle lupaa julkaista piirtämäänsä sarjakuvaa ja kertoi syyn tälle:

” Sanoin, ettei sarjakuvani julkaiseminen Suomen Sisun nettisivuilla käy missään tapauksessa, koska silloin sarjakuva joutuisi yhteyteen, jossa sitä tulkittaisiin rasistisesti.”

Ranta siis pitää tärkeämpänä, että hänen sarjakuvaansa ei ”tulkittaisesti rasistisesti”, kuin sitä, että sarjakuvaan sisältyvä sanoma menisi perille. Mielenkiintoista. Rannalla on myös sanansa sanottavana Suomen Sisu –järjestöstä, joka julkaisi alkuperäiset Muhammad-pilakuvat nettisivuillaan:

”Taiteilijan käsityksen mukaan Suomen Sisu on rasistinen järjestö.”

Tässä Rannan käsitykset käyvät varmasti yksiin Vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Niemelän kanssa. Rannan mielestä Suomen Sisu ”esiintyy poliittisesti epäkorrektina”. Siis esiintyy eikä aidosti ole sellainen. Poliittisesta korrektiudesta Rannalla on hyvää sanottavaa:

”Poliittisen korrektiuden lähtökohdat ovat ihan hyvät eli pyritään tulemaan toimeen kaikkien kanssa ja elämään rauhassa yhteiskunnassa. Tämä on hyvä tavoite. Mutta Suomessa usein poliittinen korrektius viedään niin pitkälle, että kaikenlainen vastakkainasettelu ja törmäykset pyritään jo ennalta ehkäisemään.”

Toisin kuin Ranta kuvittelee, poliittinen korrektius viedään liian pitkälle muuallakin kuin Suomessa. Itse asiassa Suomessa poliittinen korrektius ei ole vielä saavuttanut samaa asemaa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Ruotsissa. Suomi on jäljessä, ei edelläkävijä.

Suomesta tekee poikkeuksellisen vain valtiovallan eli lähinnä vähemmistövaltuutetun ja valtakunnansyyttäjän voimakas reagointi merkitykseltään varsin mitättömiin poliittisen korrektiuden pelisääntöjen vastaisiin rikkomuksiin (esim. Tomashot ja Mikko Ellilä). Lisäksi Suomessa ei suomettumisen ajan vaikutuksesta ole vahvaa sananvapauden perinnettä, joka estäisi valtiovallan ylilyönnit. Tämä Rannan pitäisi oman kokemuksensa perusteella ymmärtää.

Poliittinen korrektius perustuu sanamagialle. Jos väärää sanaa ei sanota, silloin ongelmiakaan ei ole. Sana ”neekeri” on paha, vaikka sen etymologia perustuu espanjan kielen sanaan ”negro” eli musta. Neekeri ei kuitenkaan lakkaa olemasta mustaihoinen, vaikka häntä kutsuttaisiin afroamerikkalaiseksi tai afrikkalaiseksi.

Ranta yrittää todistella puhtaita motiivejaan:

”Jälkeenpäin ajatellen Muhammad-sarjakuva sarjakuvani oli aika poliittisesti korrekti, koska se avoimesti ilmoitti, etten ole rasisti enkä halua tuomita uskontoa tai ihmisryhmää.”

Minä kun luulin, että sarjakuvan viesti oli toisenlainen. Tuo lause kertoo Rannan henkilökohtaisesta tarpeesta todistaa, että hän ei ole rasisti. Tarve todistella omaa antirasismiaan kuuluu valitettavasti nykyiseen länsimaiseen yhteiskuntaan ja on enemmänkin sairauden oire kuin osoitus hyveellisyydestä.Jiri Salin
Jiri Salin
Ellilä, jokaisella lienee luovuttamaton oikeus päättää missä yhteyksissä töitään sallii julkaistavan ja missä ei. Jokaisella on myös oikeus itse määritellä mitä on työllään tarkoittanut ja mitä ei, vaikka tietysti yleisöllä on myös täysi tulkinnan vapaus.Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Jokaisella on oikeus analysoida "taiteilijoiden" esittämiä yhteiskunnallisia näkemyksiä.

Mielestäni Ville Ranta on omilla lausunnoillaan osoittanut kiistattomasti, että hänen yhteiskunnalliset näkemyksensä ovat realistisuudeltaan ja älyllisyydeltään Teletubbies-sarjan tasoa.
Lotta Roti
Lotta Roti
Ihminen on kykeneväinen sekä hyvään että pahaan, sekä eeppiseen suuruuteen tai raakalaismaisuuteen että pieniin jokapäivän tekoihin. Jokainen valitsee itse, kumpaa haluaa lisätä maailmassa ja kumpaan kiinnittää huomiotaan. Toiset järjestävät turvapaikanhakijoiden kanssa lumenluontitempauksen. Toiset käyttävät aikaansa asiasta vittuiluun ja urputtamiseen internetissä. Toiset lahjoittavat parikymppiä rahaa Haitin uhrien hyväksi, toiset käyttävät aikansa kehuakseen siitä, miten eivät ole tekopyhiä kun eivät anna kenellekään mitään. Ja niin edelleen. Pienikin hyvä asia on mielestäni parempi kuin pelkkä synkeäntyytyväinen urputus - ainahan voi ilkkua pienen hyvän tekijöitä siitä, että nämä eivät ole korjanneet kaikkia maailman ongelmia, mutta on eri asia onko se järkevää tai kohtuullista.


Mikko Ellilä
Mikko Ellilä
Kommenttisi ei mielestäni ole relevantti.

Tämän propagandatapahtuman kritiikkihän ei ole perustunut siihen, että yksittäinen ihminen ei voi omilla teoillaan korjata maailman kaikkia ongelmia.

Kritiikki on kohdistunut siihen, että tällä lumenlapioinnilla on yritetty antaa täysin valheellinen kuva turvapaikanhakijoista ja yleisesti Suomen maahanmuuttopolitiikasta.

Valehtelu on vittumaista. Valehtelu oksettaa. Kritiikki tätä valehtelua kohtaan perustuu nimenomaan siihen, että valehtelu koetaan vastenmieliseksi.Jiri Salin
Jiri Salin
Itselläni ei juuri tähän hätään ole mielipidettä Ville Rannan yhteiskunnallisista näkemyksistä, mutta toki vedin vakuutukseni pois Tapiola-yhtiöistä silloin, kun Tapiola-yhtiöt veti mainoksensa pois Kaltio-lehdestä. Itse asiassa jopa soitin Tapiola-yhtiöihin ja vaadin selitystä sille millä valtuuksilla keskinäinen vakuutusyhtiö ryhtyy aktiivisiin toimiin länsimaista sananvapautta vastaan. Oli kohtuullisen hauska puhelu, voin vakuuttaa.Markku Stenholm
Markku Stenholm
"mutta toki vedin vakuutukseni pois Tapiola-yhtiöistä silloin, kun Tapiola-yhtiöt veti mainoksensa pois Kaltio-lehdestä. Itse asiassa jopa soitin Tapiola-yhtiöihin ja vaadin selitystä"

Itsekin tein vastaavanlaisia virheitä silloin. Maailma opettaa kyyniseksi näissä tällaisissa jutuissa. On ihan turha ottaa kantaa sellaisten taiteilijoiden puolesta, jotka nykyisessä ilmapiirissä solvaavat aikansa kuluksi rasisteiksi ihmisiä, joita eivät edes tunne. Nyky-yhteiskunta pitää kyllä varmasti heistä huolen ja tukee heitä kaikin tavoin.Jiri Salin
Jiri Salin
Markku, taiteilijan vapaus tehdä taidettaan sekä se, että suuret liikeyritykset raukkamaisesti vetäytyvät puolustamasta kaikkea sitä, mikä tekee niiden toimintaympäristöstä siedettävän ja mahdollistaa niiden bisneksen ovat suurempia asioita kuin yksittäisen taiteilijan mielipiteet.


Markku Stenholm
Markku Stenholm
"taiteilijan vapaus tehdä taidettaan sekä se, että suuret liikeyritykset raukkamaisesti vetäytyvät puolustamasta kaikkea sitä, mikä tekee niiden toimintaympäristöstä siedettävän ja mahdollistaa niiden bisneksen ovat suurempia asioita kuin yksittäisen taiteilijan mielipiteet."

No toki, mutta jos kolme sälliä on valtion masinoimassa rikostutkinnassa ja vaarassa joutua rikossyytteeseen vain sen takia, että ovat julkaisseet kaikkialla Euroopassa julkaissut pilakuvat ja taiteilijaa kiinnostaa vain leimata näitä sällejä vastoin parempaa tietoaan rasisteiksi, niin ei sellaisen taiteilijan ilmaisunvapauden puolesta kannata erikseen mitään vaivaa nähdä.


Jiri Salin
Jiri Salin
Kannattaapa.


Markku Stenholm
Markku Stenholm
No periaatteellisella tasolla kyllä, mutta ihan turha on sen kummempia protesteja tehdä.Jiri Salin
Jiri Salin
Ei, kyllä mun nähdäkseni oli ihan oikein ja hyvä soittaa Tapiola-yhtiöihin (jossa muuten asiaa hoitamaan oli dedikoitu johtajan arvoinen visiiri) ja tiedustella millä valtuuksilla ne ovat päättäneet aktiivisesti toimia länsimaisia perusoikeuksia vastaan ja onko jossain nähtävissä se protokolla, jossa tällainen liike on päätetty tehdä ja onko tämä yleisemminkin yhtiön linja ja koskeeko se myös muita perusoikeuksia kuin sananvapautta.Jiri Keronen
Jiri Keronen
Kysehän ei ole mistään turvapaikanhakijoiden tekemisistä, vaan edelleenkin turvapaikkajärjestelmästä, joka ei näytä muulta kuin sosiaalisilta tulonsiirroilta kansalta virkamiehille ja yrittäjille sekä poliittiselta valtapeliltä. Ihmiset eivät ole yhtä kuin politiikka. Joten kysymys onkin se: "miten tämä liittyy asiaan?"Yhdyn herra Kerosen kantaan. Tämä lumen lapiointi jalkakäytävän reunasta toiseen on pelkkää silmänlumetta, red herring, hämäystä, sumutusta, kusetusta. Tarkoituksena on siirtää huomio pois nykyisestä turvapaikkajärjestelmästä, joka perustuu hallituksen ja eduskunnan harjoittamaan täysin perverssiin politiikkaan.

On järjetöntä ihastella infantiilisti "oo, neekeri lapioi lunta", kun maanpetturit hallituksessa ja eduskunnassa rahtaavat Suomeen muutaman vuoden sisällä kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita ja satojatuhansia maahanmuuttajia. Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan Suomessa on kymmenen vuoden päästä 600 000 maahanmuuttajaa eli 400 000 enemmän kuin nykyään. Poliittiset vallanpitäjät aikovat siis tuoda Suomeen kymmenessä vuodessa 400 000 maahanmuuttaja olemassaolevien 200 000 maahanmuuttajan lisäksi. Tässä ei parin neekerin lumenlapiointisketsi tv-kameroiden edessä tunnu missään.3 kommenttia:

Tapio Tuuri kirjoitti...

Lumenluontitempaus oli totalitaristisen yhteiskunnan propagandaa totalitaristisen ideologiansa puolesta.

Markus Jansson kirjoitti...

Ei jumalauta, en muista milloin olisin viimeksi nauranut ja kauhistellut jotain näin massiivisesti kuin tätä juttua lukiessani. Loistavaa tekstiä taas Mikolta ja muilta, ei voi muuta sanoa!

Vasarahammer kirjoitti...

Olen samaa mieltä Tapion kanssa. Samanlaista propagandaa edusti se, kun neuvosto-opiskelijat lähtivät vapaaehtoisesti rakentamaan Baikalin-Amurin rautatietä.

Rautatien rakentamisessa sinänsä ei ole mitään pahaa, mutta sen käyttö totalitaarisen yhteiskunnan mainostamiseen on vastenmielistä.