Uusi viesti, monikulttuurisuuskriittinen blogi


Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee nykyisin fanaattinen monikulttuurisuusideologia, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken demokraattisen kansalaiskeskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Tämä taistolaisuuden kaltainen uskonnollinen hurmoshenkisyys on vallalla myös sanomalehdistössä, joka ei julkaise mitään multikulti-ideologian vastaisia ikäviä tosiasioita. Yksityishenkilöiden ylläpitämät blogit ovat tällä hetkellä ainoa lähde, josta saa totuudenmukaista tietoa Suomessa ja muissa Euroopan maissa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Toisin kuin Helsingin Sanomissa ja muussa propagandalehdistössä, täällä kerrotaan lukijoille vain tosiasioita. Kannatamme modernia länsimaista sivilisaatiota ja sen parhaita arvoja eli rationaalista ajattelua, tieteellistä tutkimusta, oikeusvaltiota, sananvapautta ja demokratiaa. Tästä syystä vastustamme monikulttuurisuutta, joka nykymenolla muuttaa Euroopan maat Afrikan tai Lähi-idän maiden kaltaisiksi parinkymmenen vuoden sisällä.

maanantaina, lokakuuta 26, 2009

Suomalaisten palveluja leikataan, jotta maahanmuuttajille voidaan antaa lisää rahaaTurussa suljetaan kirjastoja ja lomautetaan kirjastojen henkilökuntaa, jotta veronmaksajien rahaa voidaan käyttää entistä enemmän maahanmuuttajille annettaviin erityispalveluihin:


12.10.2009
Monikulttuurinen kirjasto


Turun kaupunginkirjastoon kuuluu useita lähikirjastoja eri puolilla kaupunkia ja pääkirjasto kaupungin keskustassa. Lisäksi kirjastoautot kiertävät eri puolilla kaupunkia.

Kulttuurien tuntemus -luentosarja kutsuu pääkirjastoon

Open Zone -projektin tuottamassa avoimessa luentosarjassa tutustutaan maahanmuuttajatyöhön ja maahanmuuttajien taustoihin.21.10.2009
Kulttuurien tuntemus -luentosarja kutsuu pääkirjastoon


Turun kaupunginkirjastossa on käynnissä Euroopan sosiaalirahaston rahoittama monikulttuurista kirjastoa kehittävä Open Zone -projekti (2008-2011), jota toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun ja Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Osana projektia pääkirjastossa järjestetään avoin luentosarja, jossa tutustutaan maahanmuuttajatyöhön ja maahanmuuttajien kulttuuritaustoihin.

Kulttuurien tuntemus -luentosarjassa 6.10.2009 - 24.2.2010 maahanmuuttajat kertovat aiemmasta kotimaastaan ja sen tapakulttuurista: miehen ja naisen roolista, perheestä, kasvatuksesta, juhlista ja arjesta. Sarjan aloittavat maahanmuuttajien kanssa työtä tekevien Satu Husson ja Raija Ala-Lipastin luennot.
Varissuon kirjastossa käytössä kannettava Open Zone -tietokone

Tietokonetta lainataan kirjaston tiloissa käytettäväksi kaksi tuntia kerrallaan. Käytettävissä on laajat kielivalinnat sekä arabian- ja venäjänkieliset näppäimistöt.Tutustu kirjastoon virtuaalisesti omalla äidinkielelläsi

Pääkirjaston uudisosan esittelyvideo on julkaistu dvd-muodossa kahdeksalla eri kielellä. Videon voi katsoa netissä tai kirjastovierailulla.

* Kirjaston esittelyvideo


Kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia

Kirjasto hankkii vieraskielisiä kirjoja pääkirjastoon kaikilla eurooppalaisilla valtakielillä (englanti, espanja, italia, ranska, saksa) sekä pohjoismaisilla kielillä (islanti, norja, ruotsi, suomi, tanska).

Tämän lisäksi hankitaan kirjallisuutta 14 muulla kielellä (albania, arabia, bosnia, kiina, kroatia, kurdi, persia, serbia, somali, thai, turkki, venäjä, vietnam, viro). Suurin osa näistä kirjoista on aikuisten romaaneja ja lastenkirjoja. Kirjoista saa tietoa Vaski-verkkokirjastosta, josta voi hakea kirjallisuutta myös kielen mukaan. Vaskista saa tietoa myös kirjaston musiikkitarjonnasta, äänikirjoista, kielikursseista ja elokuvista.

* Vaski-verkkokirjasto
* Suomen kielen oppimateriaaleja maahanmuuttajille

Vieraskielisiä lehtiä tulee kaikkiin kirjastoihin. Eniten niitä on kuitenkin pääkirjaston uutistorilla, jonne tilataan lehtiä yli 30 maasta n. 20 eri kielellä. Kirjaston lehtiluetteloa voi selata Internetin kautta.

* Lehtiluettelo

Jos lähikirjastosta ei löydy kirjoja halutulla kielellä, kirjaston henkilökunta auttaa hankkimaan niitä. Kirjat voidaan tilata kaukopalveluna esim. Monikielisestä kirjastosta. Monikielisen kirjaston kokoelmiin voi tutustua myös internetin kautta etsimällä tietoja kirjoista Helsingin kaupunginkirjaston Helmet-tietokannasta. Eri kielillä hakemisesta on ohjeet Monikielisen kirjaston sivuilla. Kaukolainat Monikielisestä kirjastosta ovat maksuttomia.

* Monikielinen kirjasto
* Helmet-aineistotietokanta
* Ohjeet Helmet-hakuun

Internet

Internetin kautta avautuu usein helppo pääsy kaukaisenkin kotimaan uutisiin ja muihin tietoihin. Kirjastoissa on asiakkaille tarkoitettuja Internet-päätteitä, joiden käyttämiseen on hyvä varata aika.

* Kirjaston asiakastyöasemat

Kirjastossa tapahtuu

Kirjastoissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä. Kaikki ovat niihin tervetulleita, ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Ajankohtaisista tapahtumista saa tietoa Kirjastossa tapahtuu -sivuilta. Jos haluat pitää oman näyttelyn tai järjestää tapahtuman, ota yhteyttä joko pääkirjastoon tai lähimpään kirjastoosi.

* Kirjastossa tapahtuu -sivut

Kirjaston maahanmuuttajapalvelujen yhteyshenkilö on Anna Hilska.21.10.2009
Maahanmuuttajanaisille tietoa ja virkistystä


Neljässä Turun lähikirjastossa - Lausteella, Pansiossa, Runosmäessä ja Varissuolla - toimivat keskustelukerhot tarjoavat iloa, tietoa ja virkistystä maahanmuuttajanaisille.

Kerhoissa voi keskustella muun muassa:

* suomalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta
* omasta kulttuurista
* perheestä ja kasvatuksesta
* harrastusmahdollisuuksista
* muista naisia kiinnostavista asioista.

Kerhoissa tutustutaan myös kirjastoon ja kirjaston palveluihin sekä etsitään tietoa kirjoista ja Internetistä.

Lausteella perhekeskus Verassa toteutetaan lisäksi
Oman äidinkielen luku- ja kirjoitustaitokurssit maahanmuuttaja-aikuisille.
Kursseja järjestetään kolmella kielellä, kurdiksi, somaliaksi ja dariksi.

Esitteessä ovat kerhojen ja kurssien aikataulut sekä kurssien pitopaikat.
Esite (ladattava pdf)

Toimintaa ovat olleet järjestämässä:

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskus / maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut ja kaupunginkirjasto, Turun Naiskeskus-yhdistys ry., Vihreä sivistys- ja opintokeskus sekä Yhdessä-yhdistys ry

Lisätietoja: Sanda Slipic
22.10.2009
Kirjojen ja kalusteiden poistomyynti Härkämäen kirjastossa

Tiistai 3.11.2009 klo 12–18, Härkämäen kirjasto, Säkäkuja 1


Kirjojen lisäksi myytävänä on kalusteita. Maksu onnistuu vain käteisellä.

Ota oma kassi mukaan kirjaostoksia varten. Myös ostetut kalusteet on kuljetettava pois saman tien.

Tervetuloa tekemään löytöjä!Lisätietoja:

Sanna Hernelahti

Härkämäen kirjasto28.9.2009
Härkämäen kirjasto


Pieni ystävällinen lähikirjasto

Härkämäen kirjastopalvelut siirtyvät vuoden 2010 alussa avattavaan Jyrkkälän monitoimikeskukseen (Suikkilantie 8).

Kirjasto on kiinni muuton vuoksi 28.9.2009 alkaen vuodenvaihteeseen asti.
22.10.2009

Lähes koko henkilökunta lomautetaan

Kirjastot suljetaan lomautusten ajaksi, pääkirjasto osittain auki

Kaupunginkirjaston lomautukset toteutetaan kulttuurilautakunnan päätöksen mukaisesti kahdessa erässä 26.11.–5.12. ja 28.–31.12.2009. Lomautusten aikana lähes koko henkilökunta on poissa, eikä kirjastoja voida pitää auki kuin osittain.

Pääkirjaston uutistori ja vastaanotto palvelevat lomautusten aikana arkisin klo 11–18, muut osastot ja lähikirjastot ovat kokonaan kiinni.

Jotta usean kunnan kirjastojen yhteinen Vaski-järjestelmä toimii myös Turun kaupunginkirjaston lomautusten aikana, henkilökunnasta osan lomautus on sijoitettu muuhun ajankohtaan. Tämä mahdollistaa myös pääkirjaston osittaisen auki pitämisen arkipäivisin.

Pääkirjasto palvelee ma–pe klo 11–18

Muiden kirjastojen ollessa suljettuna kaiken varatun aineiston saa noutaa pääkirjaston vastaanotosta. Lainat voi palauttaa pääkirjastoon ja pääkirjaston aulassa on myös lainattavana palautettuja kirjoja.

Pahoittelemme kirjastojen sulkemisesta aiheutuvaa haittaa. Lisätietoa sulkemisen aikaisista käytännöistä annetaan lähiaikoina.

Lomautusajan lisäksi kirjastot ovat normaalin käytännön mukaisesti kiinni juhlapyhien vuoksi itsenäisyyspäivänä 6.12., jouluna 24.–26.12.2009 ja uudenvuodenpäivänä 1.1.2010.

1 kommentti:

Markus Jansson kirjoitti...

Ihq rikastutusta.

Luokkakokojakin vain suuremmiksi ja voi pois näkkileivän päältä kouluruokailusta, jotta mamuille voidaan perustaa erikoisluokkia, joissa jokaista oppilasta kohden on yksi tulkki ja yksi koulunkäyntiavustaja sekä yksi koulupoliisi. Ihanaa tämä kulttuurin rikastutus.

Onneksi demokratiassa kansa saa täsmälleen mitä haluaa ja mitä ansaitsee. Ihq.