Koululaisille annetaan vähemmän ruokaa, jotta somaleille voidaan antaa lisää rahaa
Alkuperäinen kuvateksti: Ahmed Said Ali, Abdi Wahab Abukar Ali, Omar Hasan ja Said Ahmed Abdi Rahman seuraavat pihan kuhinaa.
Alkuperäinen kuvateksti: Ibraahin Foamal Diirize opettelee suomalaistyyppistä lakanoiden vetämistä.
Parodia on jo pitkään ollut mahdotonta, koska sosiaalihyysäritantat ja heidän hengenheimolaisensa monikulttuurisuusmyönteisessä lehdistössä tekevät sen ihan itse:
Niin vaikea kuin se onkin uskoa, lakanoiden viikkaaminen M-taitokselle on niin suomalainen ilmiö, että se pitää opettaa lakanasta pitäen. Suomalaisten tapojen ymmärtäminen on tärkeää, jos maassa mielii selvitä.
Diirize on innoissaan työstä ja poseeraa kameralle mielellään. Kuvakulmatoiveita satelee englanniksi. Pakolaisohjaaja Heidi Kolmonen seuraa vieressä hymyillen.
– Käytämme englantia ja muita kieliä silloin kun niin on pakko asioiden hoitamiseksi, mutta pyrimme käyttämään suomea mahdollisimman paljon.
Ahmed Said Ali, Abdi Wahab Abukar Ali, Omar Hasan ja Said Ahmed Abdi Rahman osaavat suomalaisten miesten tapoja. He paistattelevat päivää ja katselevat, kun toiset puuhaavat pyykkien kanssa. Aurinkoinen ilma saa kaikki hyvälle tuulelle ja Diirize saa hyväntuulisia kommentteja.
Samaan aikaan suomalaisilta koululaisilta viedään ruokapöydästä pois leipä ja maito:
Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori Pirjo Pietinen sanoo, että kouluruoan jatkuva karsinta heikentää ruoan ravitsemuksellisia arvoja väkisinkin.
– Kyllä jossain menee raja, mitä lapsilta voidaan viedä ja nyt se raja on kyllä ylitetty. Jos tässä leipien maassa ei tarjota lapsille leipää – ja kyse on sentään vain kymmenestä sentistä – niin on se kyllä ennenkuulumatonta, Pirjo Pietinen toteaa.
Ruoan hinta on noussut tänä vuonna liki kymmenellä prosentilla. Eniten ovat kallistuneet maito- ja viljatuotteet sekä liha.
Raju kallistuminen on pakottanut useimmat koulut säästölinjalle. Nauta on vaihtunut possuksi, pehmeä leipä näkkäriksi, salaatit raasteeksi ja lohi tonnikalaksi. Maidon rinnalla ruokajuomaksi tarjotaan vettä tai mehua.
Pöyristyttävimpänä tutkimusprofessori pitää maidon korvaamista mehulla.
– Olemme lähettäneet Opetushallituksen kanssa jo vuosi sitten kouluille suosituskirjeen, jossa sanottiin, ettei kouluissa saa tarjota virvoitusjuomia, makeisia eikä sokerimehuja. Mutta ilmeisesti sillä paperilla on pyyhitty pöytää.
Koululaisille annetaan vähemmän ruokaa, jotta somaleille voidaan antaa lisää rahaa.
Tätä kannattavat tasavallan presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, työministeri Anni Sinnemäki, maahanmuuttoministeri Astrid Thors ja RKP:n puheenjohtaja, ympäristöministeri Stefan Wallin.
Mistä paskakasasta teidän kaltaisianne olioita sikiää?
1 kommentti:
Vai lakananviikkaamista. Oi jumalauta.
Lähetä kommentti