Uusi viesti, monikulttuurisuuskriittinen blogi


Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee nykyisin fanaattinen monikulttuurisuusideologia, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken demokraattisen kansalaiskeskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Tämä taistolaisuuden kaltainen uskonnollinen hurmoshenkisyys on vallalla myös sanomalehdistössä, joka ei julkaise mitään multikulti-ideologian vastaisia ikäviä tosiasioita. Yksityishenkilöiden ylläpitämät blogit ovat tällä hetkellä ainoa lähde, josta saa totuudenmukaista tietoa Suomessa ja muissa Euroopan maissa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Toisin kuin Helsingin Sanomissa ja muussa propagandalehdistössä, täällä kerrotaan lukijoille vain tosiasioita. Kannatamme modernia länsimaista sivilisaatiota ja sen parhaita arvoja eli rationaalista ajattelua, tieteellistä tutkimusta, oikeusvaltiota, sananvapautta ja demokratiaa. Tästä syystä vastustamme monikulttuurisuutta, joka nykymenolla muuttaa Euroopan maat Afrikan tai Lähi-idän maiden kaltaisiksi parinkymmenen vuoden sisällä.

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Pravda på svenska

Hbl:n pääkirjoitus 13.12.:
Det är inte länge sedan - tiden kan nästan mätas i veckor snarare än månader - något slags allmänt samförstånd hade vunnit terräng om att Finland behöver mer utländsk arbetskraft.Tuota löpinää työvoimapulasta on hoettu tauotta jo vuosikausia. Ihmettelen, missä Hbl:n pääkirjoitustoimittaja Björn Månsson on viettänyt viimeiset kymmenen vuotta. Väitettä ulkomaalaisen työvoiman tarpeesta on toitotettu valtamediassa ja poliitikkojen puheissa kymmenen vuotta. Tuota samaa levyä ovat jatkuvasti pyörittäneet Hesari, Yle, Kokoomus, Keskusta, SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP ja KD. Kyseessä on todella väsynyt läppä.


Månsson kuitenkin väittää, että vasta viime viikkoina oli päässyt vallalle yleinen yhteisymmärrys tästä asiasta. Väite on täysin epärealistinen. Hbl:n pääkirjoitustoimittaja ei siis ole lainkaan perillä yhteiskunnan yleisestä poliittisesta ilmapiiristä.

Månsson on siis täysin epäpätevä työskentelemään poliittisia uutistapahtumia käsittelevän sanomalehden toimittajana.

I den andan beredde regeringen en snäppet mer frisinnad utlänningslag än den som nu gäller. Finland skulle äntligen snarare välkomna än avskräcka utlänningar att söka sig hit för att bo och arbeta här.Todella törkeää vääristelyä. Thorsin lakiesitys ei mitenkään toivota ulkomaalaisia tervetulleeksi Suomeen tekemään töitä, vaan päinvastoin kannustaa kehitysmaalaisia tulemaan tänne turvapaikanhakijoina elelemään veronmaksajien rahoilla ja lennättämään tänne kaikki serkun kummin kaimat "perheenyhdistämisen" nimissä.
Opinionsläget verkar nu ha svängt snabbare än kanske någonsin tidigare. Lågkonjunkturen har slagit till och nu sätter sig riksdagens förvaltningsutskott på tvären, samtidigt som en populistisk kampanj mot lagförslaget i allmänhet och migrationsminister Astrid Thors (sfp) i synnerhet har inletts på internet och av samlingspartiets ungdomsorganisation KNL.Täysin virheellistä analyysia. Todellinen mielipideilmasto ei ole muuttunut lainkaan. Kansa on aina suhtautunut nuivasti nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Poliittinen valtaeliitti on ylläpitänyt edellä mainitsemaani konsensusta, johon on kuulunut työvoimapulapropagandan loputon hokeminen mantrana.


Kansa ei ole koskaan uskonut tähän propagandaan. Kansan mielipide ei kuitenkaan ole päässyt esille valtamediassa, koska valtamedia on ollut samalla ideologisella linjalla kuin poliittiset vallanpitäjät. Valtamedia on tukahduttanut kriittistä keskustelua maahanmuuttopolitiikasta ja pyörittänyt vuodesta toiseen samaa propagandalevyä 24/7/365.


Kun nyt kansan todellinen mielipide on päässyt esille tämän "populistisen kampanjan" kautta, jotkut kansanedustajat ovat ruvenneet vastustamaan Thorsin lakiesitystä tajuttuaan kansan vastustavan sitä. Tyhmemmät kansanedustajat eivät ole tätä tajunneet. Idiootit ampuvat itseään jalkaan kannattamalla tätä seinähullua lakiesitystä, jota jokainen normaali ihminen vastustaa. Jotkut poliittiset päättäjät ovat niin vieraantuneita kansasta, että eivät tajua tavallisen kansan mielipiteitä lainkaan. Jotkut onneksi tajuavat ja ovat ruvenneet vastustamaan Thorsia.


Den rena utlänningsfientligheten stack upp sitt fula huvud redan i kommunalvalet, där organisationen Suomen Sisu lyckades få ett tjugotal av sina medlemmar invalda, det stora flertalet av dem på sannfinländarnas listor. Men en handfull också på andra partiers - ingen vet vilkas - vilket egentligen är mest skrämmande.


Sisun leimaaminen pelottavaksi ulkomaalaisvihamieliseksi järjestöksi osoittaa jälleen kerran, että tämä pääkirjoitustoimittaja Björn Månsson ei ole lainkaan perillä kommentoimistaan asioista. Månsson on täysin epäpätevä toimittaja. Hän kirjoittaa asioista, joista hän ei tiedä mitään. Ilmaisu "ulkomaalaisvastaisuus nosti rumaa päätään" on jo lähtökohtaisesti liian epäasiallista, asenteellisesti vihamielistä diskurssia minkään vakavasti otettavan sanomalehden pääkirjoituksessa käytettäväksi. Erityisen mautonta on tämän ilmaisun käyttäminen Suomen Sisu ry:stä, jonka aatepohja ei kenenkään täysjärkisen mielestä täytä ulkomaalaisvihamielisyyden tunnusmerkkejä.

Huvittavinta on, että Månsson pitää kaikkein pelottavimpana muutamien sisulaisten tulemista valituksi kunnanvaltuustoihin muiden puolueiden kuin Perussuomalaisten ehdokkaina. Mitä merkitystä sillä on, minkä puolueiden ehdokkaina sisulaiset ovat tulleet valituiksi? Eikö olennaista ole maahanmuuttokriittisten kunnanvaltuutettujen ja kansanedustajien kokonaismäärä eikä heidän puoluejakaumansa? Ilmeisesti Månsson pitää Perussuomalaisia jonain pellepuolueena, jota ei tarvitse ottaa vakavasti. Niinpä Månssonia pelottaa erityisesti se, että sisulaisia on Perussuomalaisten lisäksi muissakin puolueissa. Jos sisulaisia olisi vain Perussuomalaisissa, Månsson ei pitäisi Sisua uhkana. Nyt kuitenkin Månsson pelkää sisulaisten saavan jotain vaikutusvaltaa muiden puolueiden kautta.


Med nyvalda stadsfullmäktigeledamoten i Helsingfors Jussi Halla-aho i spetsen talar Sisumännen öppet om att stoppa invandringen.

Täyttä roskaa. Tunnen henkilökohtaisesti useita sisulaisia (ilmaisu "sisumiehet" on virheellinen, koska Sisun jäseninä on paljon naisiakin; jälleen kerran Månsson osoittaa epäpätevyytensä journalistina) enkä ole koskaan kuullut kenenkään heistä puhuvan maahanmuuton totaalisesta lopettamisesta. En ole ylipäätään koskaan elämäni aikana tavannut yhtäkään ihmistä, jonka mielestä kaikki maahanmuutto pitäisi kokonaan lopettaa. Månsson siis harrastaa vainoharhaista taistelua olkinukkea vastaan. Jälleen käy ilmi, että Månsson ei ole riittävän pätevä minkään sanomalehden toimittajaksi.


Parallellerna till de politiska förebilderna ute i Europa är mer än uppenbara.

Mitkä ne esikuvat sitten ovat? Miksi Månsson jättää ne mainitsematta, jos paralleelit kerran ovat niin selviä?

Jälleen Månsson osoittaa epäpätevyytensä: epämääräinen vihjailu poliittisista esikuvista toisissa Euroopan maissa on pelkkää sanahelinää, yhtä tyhjän kanssa, jos hän ei kykene mainitsemaan yhtäkään esimerkkiä niistä esikuvista.

Tyvärr har självaste överborgmästaren Jussi Pajunen (saml) för Helsingfors del skyndat att gå Halla-aho till mötes.

Ikään kuin Pajunen ei voisi itse ihan oma-aloitteisesti kannattaa pakolaisten vastaanottamisen vähentämistä, ilman Halla-ahon vaikutusta. Tiedoksi Månssonille: kaikki ei pyöri Halla-ahon ympärillä, vaan joku voi kannattaa ulkomaalaispolitiikan tiukentamista muutenkin kuin reaktiona Halla-ahon juttuihin. Itse asiassa n. 90% suomalaisista on ulkomaalaispolitiikasta suunnilleen samaa mieltä kuin Halla-aho, vaikka ei olisi koskaan kuullutkaan Halla-ahosta. Tämä kansan valtaenemmistön mielipide ei vain ole näkynyt valtapuolueiden edustajien puheissa eikä valtamedian propagandadiskurssissa, koska valtamedia ja poliittinen valtaeliitti ovat etääntyneet kansan mielipiteistä yhtä pahasti kuin 1970-luvun YYA-liturgian aikana.

En ny kulmination kunde noteras i går, då initiativtagaren till namninsamlingen på internet i radion talade om att "finländarnas livsrum" minskar då utlänningar flyttar hit.

Det räcker väl med att påpeka att "livsrum" på tyska heter Lebensraum för att man ska se vilka historiska förebilder rörelsen håller sig med.

Jumalauta. Kuinka kukaan voi olla noin tyhmä? Eikö Hbl:n pääkirjoitustoimittajan mielestä kukaan voi koskaan käyttää suomen kielessä mitään sellaista sanaa, jota joku natsi on joskus käyttänyt saksan kielessä?


Natsit käyttivät mm. sanaa Vaterland. Jos joku suomalainen käyttää sanaa isänmaa esim. pitäessään puhetta itsenäisyyspäivänä, aikooko Månsson sanoa: "Det räcker väl med att påpeka att fäderneslandet på tyska heter Vaterland för att man ska se vilka historiska förebilder rörelsen håller sig med."


Sanoisiko Månsson näin, jos esimerkiksi tasavallan presidentti Tarja Halonen käyttäisi sanaa isänmaa itsenäisyyspäivän puheessaan? Olisiko Månsson siis tosissaan sitä mieltä, että natsismi on Halosen edustaman sosiaalidemokraattisen liikkeen historiallinen esikuva?

Och ändå är Finland alltjämt ett av Europas mest glesbefolkade länder!

No eihän kukaan sillä ilmaisulla "suomalaisten elintilan kapeneminen" tarkoita sitä, että Suomi olisi jotenkin fyysisesti täynnä ihmisiä. Väittääkö Månsson tosissaan luulevansa niin? Jos väittää, silloin hänen medialukutaitonsa ei ole normaalin aikuisen ihmisen tasolla.

Månssonille tiedoksi: puhe suomalaisten elintilan kapenemisesta maahanmuuton lisääntymisen myötä tarkoittaa sitä, että suomalainen elämäntapa joutuu sosiokulturaalisesti ahtaalle maahanmuuttajien dominoidessa julkista tilaa, mm. kouluja, työpaikkoja, tiedotusvälineitä jne.

Esimerkiksi kouluopetus kärsii siitä, että suuri osa oppilaista on suomea vain huonosti osaavia ulkomaalaisia. Kouluihin joudutaan palkkaamaan valtavasti tukiopettajia, koulunkäyntiavustajia, maahanmuuttajien oman kielen opettajia, islaminuskon opettajia jne.

Työpaikoilla joudutaan ottamaan huomioon maahanmuuttajien kulttuurit, jotka eivät välttämättä ole yhteensopivia suomalaisen kulttuurin kanssa. Tällöin suomalainen kulttuuri joutuu väistymään, koska nykyisen monikulttuurisuusideologian mukaisesti mikä tahansa ulkomaalainen kulttuuri saa aina syrjäyttää suomalaisen kulttuurin. Esimerkiksi islamilaiset maahanmuuttajat käyttävät työpaikoillaan uskontonsa dogmien mukaisia huntuja ja poistuvat töistä uskontonsa määräämien rukoushetkien ajaksi. Maahanmuuttajat eivät siis elä maassa maan tavalla eli Suomessa suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöjen mukaisella tavalla. Maahanmuuttajat päinvastoin tuovat tänne omat kulttuurinsa ja pakottavat suomalaisen kulttuurin väistymään. Tätä se suomalaisten elintilan kapeneminen tarkoittaa. Tämä tiedoksi Månssonille.

Att samlingspartiets ungdomsförbund öppet går ut och kräver minister Thors avgång är för sin del ett nytt bottennapp på det politiska planet.

Miten niin? Eikö kukaan saisi koskaan vaatia kenenkään ministerin eroa?

Miksi ei?

Vastustaako Månsson demokratiaa? Eikö Månssonin mielestä kansalla ole mitään oikeutta sanoa mielipidettään vallanpitäjistä?

Den parlamentariska behandlingen av utlänningslagen har sin gilla gång, och här ligger tydligen en acceptabel kompromiss i sikte. De asylsökande som beviljas bara uppehållstillstånd skulle inte ha rätt till familjeåterförening, men nog få arbeta. Kriterierna för när en person av humanitära skäl är i behov av skydd utvidgas inte.

Detta är beklagliga inskränkningar, men de går att leva med. Tills en riksdagsmajoritet åter är mogen att öppna Finlands dörrar mer än på glänt.

Månsson paljastaa tässä todellisen poliittisen karvansa: hänen mielestään on "valitettavaa", että Thorsin lakiesityksen kehitysmaista Suomeen suuntautuvaa maahanmuuttoa kasvattavaa vaikutusta on hieman rajoitettu karsimalla siitä pois kaikkein järjettömimmät aspektit eli "humanitaarisista syistä" todettavan suojelutarpeen kriteerien laajentaminen ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden mahdollisuus perheenyhdistämiseen.

Uskomatonta! Månsson ei ilmeisesti tajua, että turvapaikan antaminen "humanitaarisista syistä" eli turvapaikan antaminen muillekin kuin pakolaisstatuksen kriteerit täyttäville ihmisille esim. pelkästään lähtömaan yleisten huonojen olojen perusteella antaisi esimerkiksi kaikille Irakin ja Afganistanin asukkaille mahdollisuuden tulla Suomeen.

Afganistanin väkiluku on 33 miljoonaa ja Irakin 28 miljoonaa. Kaikki Irakin ja Afganistanin asukkaat voisivat Lex Thorsin ansiosta tulla Suomeen turvapaikanhakijoina ja jäädä tänne "humanitaarisista syistä" todetun suojelutarpeen perusteella, koska Irakissa ja Afganistanissa vallitseva sotatila ym. kaoottiset olot olisivat Thorsin lakiesityksen mukaan riittävä peruste kenen tahansa Irakin tai Afganistanin kansalaisen Suomeen jäämiselle. Haluaako Månsson Suomeen yli 60 miljoonaa irakilaista ja afganistanilaista?! Tämän olisi mahdollistanut Lex Thors, jonka vesittäminen tältä osin oli Månssonin mielestä "valitettava rajoitus".Att sannfinländarna upplåter sina kandidatlistor för utlänningsfientliga element är illa nog, men föga överraskande. Att samlingspartiets unga faller in i den utlänningsfientliga kören är allt betydligt värre.

Tässä Månsson toistaa sen jo aiemmin esittämänsä ajatuksen, että maahanmuuttokriittisten ihmisten ("ulkomaalaisvihamielisten elementtien") olemassaolo Perussuomalaisten ulkopuolella on erityisen paha juttu. Perussuomalaiset on Månssonin mielestä merkityksetön puolue, mutta Kokoomuksen kaltaisen ison, vakavasti otettavan ja paljon poliittista valtaa hallituksessa, eduskunnassa ja kunnanvaltuustoissa käyttävän puolueen nuorisojärjestön kriittinen suhtautuminen Thorsin pähkähulluun lakiesitykseen on Månssonin mielestä todella kamalaa.


Det är inte bara asylsökande och andra utlänningar som drabbas av kärvare attityder. Också språkklimatet har som känt skärpts, vilket har återspeglats i förvaltningsreformerna.

Olipas omituinen aasinsilta.

Sfp har i regeringen hamnat i en olycklig försvarsposition då det gäller att slå vakt om så självklara saker som Karlebys tillhörighet till det tvåspråkiga kustområdet i Österbotten och Vasas position som ledande, tvåspråkig förvaltningsstad i regionen.

Eli nyt mentiin aivan eri asiaan. Eikö Hbl pysty käsittelemään eri asioita eri pääkirjoituksissa? Pitääkö kaikki asiat väkisin tunkea yhteen ja samaan kirjoitukseen? Mitä yhteistä on Thorsin ulkomaalaislakiesityksellä ja näillä aluehallintoasioilla?

Lägg till svenskans försvagade ställning i det finska skolväsendet

Millä tavalla se on muka heikentynyt? Onko pakkoruotsi lakkautettu? Ei minun tietääkseni. Millä planeetalla tämä Månsson elää?

och den attityd som låg bakom Helsingfors inkorporering av sydvästra Sibbo, och mönstret är klart: allt mindre hänsyn tas till behovet av att bevara Finland som ett tvåspråkigt land.

Häh? Onpas vainoharhaista. Kuntarajojen muutokset uhkaavat Suomen kaksikielisyyttä? WTF? Mitä sieniä tämä Månsson on syönyt?

Eller ta ryktena om ett totalförbud mot snuset som ett annat exempel på att frisinnet sitter trångt och förmynderiet breder ut sig.

Mitä tällä on tekemistä kielipolitiikan tai ulkomaalaislain kanssa? Ei mitään. Miksi Månsson jaarittelee kaikista mahdollisista asioista yhdessä ja samassa kirjoituksessa?

On todella omituista ajattelua, että nuuskan kieltäminen ja Thorsin ulkomaalaislakiesityksen vastustaminen olisivat muka saman epäliberaalin byrokraattisen ajattelun ilmentymiä. Ensinnäkään näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Toiseksi Thorsin lakiesitys ei ollut millään tavalla liberaali, joten sen vastustaminen ei myöskään ole epäliberaalia. Tiedoksi Månssonille, että kymmenien miljoonien kehitysmaalaisten rahtaaminen Suomeen ei ole liberaalia politiikkaa.

Vilken vore logiken i att tillåta tobaksrökning, men inte privat import av snus för eget bruk?

Ei siinä mitään logiikkaa olisikaan, mutta mitä järkeä on ympätä tätä asiaa Thorsin lakiesitystä käsittelevään pääkirjoitukseen? Opettele Månsson keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.

Då sfp i utlännings-, språk- och snuspolitiken vill framstå som en försvarare av frisinnet kan man alltid undra vad partiets eget beslut om fördelningen av presstödet vittnar om.

Knappast om frisinne. Då partiet självt suveränt får fatta beslut om hur det tillämpar sina ideologiska principer drar det hemåt och gör pressstödet till ett förlängt partistöd.


Tässä siis tuli tämän pääkirjoituksen loppukaneettina urputusta siitä, että RKP jakoi lehdistötukea omalle lehdelleen. Tämäkin on Thorsin lakiesitykseen liittymätön asia. Månsson on sitä paitsi väärässä sanoessaan epäliberaaliksi pelkästään lehdistötuen muuttamista puoluetuen jatkeeksi. Ei ole olemassa mitään liberaalia tapaa jakaa lehdistötukea, koska lehdistötuen olemassaolo on itsessään epäliberaali asia. Liberaalia politiikkaa olisi se, että mitään lehdistötukea ei olisi lainkaan. Sananvapaus on perustavanlaatuinen ihmisoikeus. Lehdistötuki on täysin sananvapauden vastainen asia. Jokainen liberaali vaatii ehdottomasti lehdistötuen välitöntä lakkauttamista kokonaan. Tämä ei kuitenkaan mahdu Månssonin kaaliin. Hän ei selvästikään tajua, mitä tarkoittaa sana liberaali.

Tämä näkyy siitäkin, että Månssonin mielestä RKP esiintyy liberaalisuuden puolustajana ulkomaalaispolitiikassa, kielipolitiikassa ja "nuuskapolitiikassa". (Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt kenenkään käyttävän sanaa nuuskapolitiikka. Ilmeisesti Månssonin mielestä nuuska on niin tärkeä poliittinen kysymys, että Suomessa täytyy olla esimerkiksi alkoholipolitiikan lisäksi erillinen nuuskapolitiikka.)

Kuten jo totesin, kymmenien miljoonien kehitysmaalaisten tuominen Suomeen ei ole liberaalia politiikkaa. Niinpä RKP ei edusta liberaalia ulkomaalaispolitiikkaa, koska RKP kannattaa Thorsin seinähullua lakiesitystä.

Kielipolitiikassa RKP ei myöskään edusta mitään vapaamielisyyttä, vaan pakkoruotsia ja veronmaksajien rahojen tuhlausta marginaalisen vähemmistön tarvitsemien ruotsinkielisten palveluiden tuottamiseen. Esimerkiksi Ylen budjetista n. 25% käytetään ruotsinkielisiin ohjelmiin, vaikka ruotsinkielisiä on vain n. 5% väestöstä. Tämä ei todellakaan ole vapaamielistä politiikkaa, vaan ylimielistä, kansan tahtoa halveksuvaa autoritaarista sosialismia.

Jos Hbl:n journalismi on yleisesti Månssonin tasoa, kenenkään ei pitäisi vaivautua maksamaan penniäkään tuollaisesta roskalehdestä. Ilta-Sanomat ja 7 päivää ovat älylliseltä tasoltaan Hbl:n yläpuolella.

6 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Viesti on selvä ?

Jos vastustat nuuskaamista ja vastustat pakkoruotsia ja vastustat maahanmuuttoa Afrikasta olet fasisti. Jos taas nuuskaat, olet pakkoruotsin kannalla ja haluat miniimoida maahanmuuton laadun, olet RKP:n hyväksymä ihminen.

Alkaako Ankkalampi seota ? Valitettavaa - suomenruotsalaisilla on tähän mennessä ollut suuri positiivinen merkitys Suomelle, itse en edes vastusta pakkoruotsia mutta mitä he nyt sekoilevat?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Månsson:
Den rena utlänningsfientligheten stack upp sitt fula huvud redan i kommunalvalet, där organisationen Suomen Sisu lyckades få ett tjugotal av sina medlemmar invalda, det stora flertalet av dem på sannfinländarnas listor.
...

Med nyvalda stadsfullmäktigeledamoten i Helsingfors Jussi Halla-aho i spetsen talar Sisumännen öppet om att stoppa invandringen.


http://anttirantakokko.wordpress.com/

Maahanmuuttokriittisyys on eri asia kuin maahanmuuttajavastaisuus
2008-12-15


Kuten tiedeään, on perussuomalaisia tituleerattu viime aikoina maahanmuuttajavastaisiksi. Syynä tähän on se, että perussuomalaiset kunnallisvaaliehdokkaat ja valtuutetut ovat kirjoituksissaan kritisoineet monikulttuurisuutta, maahanmuuttajien kulttuureita ja tapoja sekä maahanmuuttopolitiikkaa.

Kritiikkiä esitetään jostakin asiasta silloin, kun kritisoija jotain mieltä jonkin asian laadusta ja haluaa tuoda näkemyksensä esiin. Kritiikkiin kuuluu perustelu. Monikulttuuri- tai maahanmuuttokriittisyys kritisoi monikulttuurisuutta tai maahanmuuttoa niiden ominaisuuksien vuoksi. Kriitikon mielestä mamu tai moku sisältää piirteitä, joista on yhteiskunnalle vahinkoa ja nämä piirteet mamu-tai mokukriitikko tuo julki.

On selvää, että kun kritisoidaan monikulttuurisuutta tai maahanmuuttoa, joudutaan ottamaan kantaa näihin asioihin liittyvien ihmisten tekemisiin. Tämä siksi, että kulttuuria tai maahanmuuttoa ei ole ilman vieraasta kulttuurista tulevia maahanmuuttajia, jotka ovat aktiivisia toimijoita mamu-mokuareenalla. Kritiikki on aina älyllisesti ja rationaalisesti perusteltua: tietynlaisia maahanmuuttajia ei haluta, koska he tekevät tietynlaisia asioita, joita kriitikko ei hyväksy.

Maahanmuuttajavastaisuus, josta meitä perussuomalaisia syytetään, on sitä, että vastustetaan itse maahanmuuttajia riippumatta siitä, mitä maahanmuuttaja tekee tai on. Maahanmuuttajavastainen henkilö vastustaa maahanmuuttajaa siksi, että tämä on maahanmuuttaja. Tälläinen henkilö ei esimerkiksi hyväksy esimerkiksi sitä, että Suomeen tulee laillisesti vaikkapa Ranskasta ranskalainen henkilö opettamaan ranskaa suomenmaalaisille. Maahanmuuttajavastaisuutta perussuomalaiset eivät kannata.

Ymmärtävätköhän jopa useita vuosia kouluja käyneet toimittajat, jotka eivät osaa tai halua tehdä eroa maahanmuuttokriittisyyden ja maahanmuuttajavastaisuuden välillä sitä,että he tekevät vahinkoa edustamalleen medialle? Media on vain niin laadukas, kuin sen huonoin toimittaja. Huono toimittaja roiskii juttunsa primitiivisen kiihkon vallassa unohtaen lähdekritiikin.

bondpoet kirjoitti...

"Media on vain niin laadukas, kuin sen huonoin toimittaja."

No no. Kyllähän monet osaavat nähdä huonon ja hyvän journalismin välisen eron, jos hyvää yleensäkään tarjotaan. Eroa on vaikea nähdä, jos ei ole standardia, johon verrata. Tämä on se nykyinen, konkreettinen ongelma niille, jotka eivät osaa käyttää nettiä. Toisaalta ongelmana on myös se, että niin monet pitävät laadukkaana sitä, mikä on tuttua. Heidän mielestään paskakin kuulostaa hyvältä, kun sitä tarpeeksi kuuntelee.

vapaus kirjoitti...

ringelMiksi ruotsinkieliset haluavat lisää muslimijengejä kaduille hiippailemaan ja lisää somaleja asemalle notkumaan?

Mikä on perimmäinen syy?

Miksi "pakkoruotsia" vastustetaan niin ankarasti? Miksei ole "pakkohistorian" tai "pakkobiologian" vastaista kansanliikettä?

Mitä "pakkoruotsin" tilalle halutaan?

Anteeksi, mutta tulee vähän ilkeitä ajatuksia mieleen (en esitä niitä aivan vakavasti)...

Ehkä eräät henkilöt vastustavat pakkoruotsia siksi, että he itse hallitsevat täydellisesti monia vieraita kieliä ruotsi mukaan lukien, ja heitä kiusaa ajatus, että tavallinen rahvaskin osaa hieman ruotsia. Kun kansalta poistetaan pakkoruotsi eli se vähäinenkin ruotsinkielen "taito", jonka koulusta saa, ruotsin kieltä hallitsevia on vähemmän, ja kieltä osaavien eliittiasema korostuu.

Eli helmet pois sioilta?

Ne, joilla ruotsin kielen oppiminen on jäänyt heikoksi koulussa, ehkä vastustavat pakkoruotsia siksi, että pakkoruotsin poistaminen toisi maahan uusia ikäluokkia, joiden ruotsinkielen taito olisi vieläkin huonompi eli täysi nolla. Tämä merkitsisi sitä, että ruotsin kielen surkeasti hallitsevat, nousisivat astetta ylemmäksi kielitaitohierarkiassa, koska heidän alapuolellaan olisi ruotsia osaamattomien alaluokka. Entinen tällainen alaluokka - tai oikeastaan vielä alempi eli täysin kielitaidottomat - on vähenemässä, koska viimeisin pelkän kansakoulun käynyt (eli vailla vieraiden kielten opetusta olleet) ryhmä alkaa lähennellä viittäkymmentä ikävuotta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Copypastaatko tänne vahingossa jotain kommentteja jossain muualla olleisiin juttuihin?

Mitä tarkoittaa tuo "ringel"?

vapaus kirjoitti...

Harrastan kyllä jonkin verran "copypastaamista", mutta toisinpäin eli "uusiokäytän" silloin tällöin foorumeilla tai muualla olleita kirjoituksiani esimerkiksi blogeissani. Mutta vieraiden blogeihin kirjoittamani kommentit eivät ole kopioita vaan "real-time" tekstiä. Sellainen oli siis myös edellinen kommenttini.

Sana "ringel" tuli tekstin alkuun vahingossa. Se on sanavahvistukseen vaadittava sana, jonka kirjoitin vahingossa väärään lokeroon. Luulin tehneeni kirjoituvirheen, kun teksi ei mennyt "läpi" enkä huomannut, että todellisuudessa olin kirjoittanut sananvahvistuksen varsinaisen viestin alkuun. Huomasin virheen vasta kun luin lähetettyä tekstiä. Tällä hetkellä sananvahvistus edellyttää, että kirjoitan sanan "soldsc". Ja nyt kirjoitan sen oikeaan paikkaan.

Hyvää joulua!