Uusi viesti, monikulttuurisuuskriittinen blogi


Poliittisten päättäjien keskuudessa vallitsee nykyisin fanaattinen monikulttuurisuusideologia, joka pyrkii tukahduttamaan kaiken demokraattisen kansalaiskeskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Tämä taistolaisuuden kaltainen uskonnollinen hurmoshenkisyys on vallalla myös sanomalehdistössä, joka ei julkaise mitään multikulti-ideologian vastaisia ikäviä tosiasioita. Yksityishenkilöiden ylläpitämät blogit ovat tällä hetkellä ainoa lähde, josta saa totuudenmukaista tietoa Suomessa ja muissa Euroopan maissa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

Toisin kuin Helsingin Sanomissa ja muussa propagandalehdistössä, täällä kerrotaan lukijoille vain tosiasioita. Kannatamme modernia länsimaista sivilisaatiota ja sen parhaita arvoja eli rationaalista ajattelua, tieteellistä tutkimusta, oikeusvaltiota, sananvapautta ja demokratiaa. Tästä syystä vastustamme monikulttuurisuutta, joka nykymenolla muuttaa Euroopan maat Afrikan tai Lähi-idän maiden kaltaisiksi parinkymmenen vuoden sisällä.

torstaina, elokuuta 07, 2008

Ritva Viljanen revisited

Viime päivinä suomalaisissa tiedotusvälineissä on raportoitu, että tasavallan presidentti Tarja Halonen aikoo nimittää sisäministeriön kansliapäälliköksi uudelle kaudelle nykyisen kansliapäällikön Ritva Viljasen vastoin hallituksen esitystä. Olen kirjoittanut Ritva Viljasesta ennenkin, mutta aiheen ajankohtaisuuden vuoksi googletin nyt hänen nimeään. Ensimmäinen hakutulos oli tällainen:

Sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen: Tavoitteena nollatoleranssi etniseen alkuperään perustuvassa syrjinnässä

07.08.2007

Hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma korostaa monikulttuurisuuden ja syrjimättömyyden periaatteen toteutumista. Ohjelmassa sitoudutaan edistämään eri väestöryhmien välisiä hyviä suhteista ja alkuperään perustuvan syrjinnän torjuntaa.

- Tavoitteena on nollatoleranssi rasismin ja etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän ehkäisyssä, sanoi sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen tänään 7. elokuuta avatessaan Romani kohtaa poliisin -oppaan julkistamistilaisuuden Helsingissä.

Romaniväestön elinolosuhteita ja yhdenvertaisuutta on kehitetty viime vuosina muun muassa lainsäädäntöä ja institutionaalisia järjestelmiä uudistamalla.

- Yhä edelleen kuitenkin esiintyy tosiasiallista syrjintää monilla eri elämänaloilla. Tämä syrjintä on nostettava esille. Moniarvoinen yhteiskunta ei voi hyväksyä syrjintää - ei minkäänlaista, painotti Viljanen.

Viljasen mukaan viranomaisten on tiiviissä yhteistyössä romaniväestön edustajien kanssa tehtävä kehittämistyötä eri sektoreilla ja hallinnon eri tasoilla, jotta voidaan asettaa konkreettisia tavoitteita sekä turvata riittävät voimavarat romanien tilanteen parantamiseksi.

Erityisen huolestunut Viljanen on rasististen tekojen kasvavasta määrästä. Poliisin tietoon tuli vuonna 2006 yhteensä 748 rasistista tekoa. Suurin osa uhreista oli miehiä, 73 prosenttia, joihin kohdistui yleensä pahoinpitelyä. Naiset kohtasivat usein syrjinnäksi, kunnianloukkauksiksi ja kotirauhan rikkomiseksi luokiteltavia tekoja.

- Nämä ovat vain poliisin tietoon tulleita tekoja. Valitettavasti rasismi- ja syrjintärikosten määrä on myös Suomessa kasvamaan päin. Muutos seuraa eurooppalaista kehitystä. Tätä emme voi hyväksyä ja ongelmien kasvava linja on saatava laskuun, painotti Viljanen.

Viljasen mukaan monikulttuurisuus ja alkuperästä riippumaton yhdenvertaisuus ovat myös tärkeitä kilpailu- ja houkuttelevuustekijöitä pyrittäessä edistämään työperusteista maahanmuuttoa.

- Monikulttuurinen työyhteisö ja toimintaympäristö voivat olla merkittäviä innovatiivisuuden kasvualustoja. Eri väestöryhmien välisten suhteiden edistäminen vahvistaa myös Suomen kansallisten vähemmistöjen, kuten romanien ja saamelaisten yhdenvertaisuutta ja torjuu näihin ryhmiin kohdistuvaa syrjintää, sanoi Viljanen.Jaaha. Tällainen monikulttuurisuusfanaatikko on siis Tarja Halosen mielestä parempi sisäministeriön kansliapäälliköksi kuin EU:n rajaturvallisuusviraston pääjohtajana ja Suomen rajavartiolaitoksen kansainvälisen yksikön päällikkönä toiminut kenraali.

Tarja Halonen on seinähullu, MOT.

15 kommenttia:

Frank kirjoitti...

Senhän me jo tiesimmekin, ettei Ritva "2%" Viljasella ole kaikki kotona. Se, että ko. kukkahattu- ja paskanjauhajatädillä sattuu olemaan demarien jäsenkirja, tuntuu kuitenkin olevan painavampi meriitti valinnoissa kuin ns. "oikeissa töissä" kunnostautuneen henkilön tähänastiset ansiot.

"Maassa maan tavalla, tai maasta pois", sanotaan, mutta mikäli Viljasen, Virtasen, Thorsin ja-ketä-näitä-nyt-olikaan tahto toteutuu, pian pitää koirienkin pitämiseen pyytää lupa Vuosaaren imaameilta.

Tätäkö me haluamme?

bondpoet kirjoitti...

Pillu Ritva oli varmaan ekstaasissa, kun tuon soopasi. Naisille oli pakko saada valtaa, jotta tälläinen tunteisiin vetoava lemmikkipupu-retoriikka jättäisi jälkeensä halutun kaltaista tuhoa. Jokainen joka ei suolla sanoja suustaan puhtaasti tunteiden perusteella, ei moista paskaa puhuisi ollenkaan, saati vääntäisi vaadittavia lakeja. Kai meillä vielä on miesten enemmistö eduskunnassa? Vai onko suuri osa niistäkin transuja, homoja ja muita naamioituneita femiinipelle muukalaisrakastajia? Jos Hitler olisi voittanut, ei tarvitsisi tuollaistakaan kuunnella. Eikä kuluttaisi nuoriso nuoruuttaan "itsensä etsimiseen". Ei olisi identiteetti-ongelmia ja suunta olisi ylöspäin, tähtiä kohti, ei alas, kohti sateenkaari mulatti kommunismi utopia helvettiä.

bondpoet kirjoitti...

Sankarinne aloittamassa maailmansotaa, jälleen kerran:

http://europebusines.blogspot.com/2008/08/
massive-us-naval-armada-heads-for-iran.html

Odotettavissa uusi false flag, joka antaa USA:lle tekosyyn julistaa sota Irania vastaan. Kuolleet mikrobiologit viittaavat virushyökkäykseen:

http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/
deadbiologists.html

Anonyymi kirjoitti...

Halosen kannattajat ovat säälittäviä ihmisiä. Tolkuton viha politikkoja kohtaan ja uskonnollissävytteinen luottamus siihen että Halonen on aina oikeassa öykkäröidessään hallitusta vastaan.

Iltasanomissa Halos-uskovaiset vakuutelevat jumalansa erehtymättömyyttä: "Uskon että hänellä on hyvät perusteet" toteaa eräskin Halosesen erehtymättömyyten uskova.

Anonyymi kirjoitti...

Sanottakoon nyt vielä, että Bondpoet, voisit jättää tuollaiset "Pillu Viljanen" termit käyttämättä varsinkin kun käytät nimimerkkiä. Keskustelu ei siitä etene että käyttää alatyylisiä termejä poliittisista vastustajista.
Olen huomannut itse, että oma keskustelutyyli siistiytyy kummasti kun käyttää omaa nimeä.

Radikaalejakin mielipiteitä voi esittää omalla nimellä, jos hiukankin on rohkeutta. Parempi seisoa niitten takana sitten vaikka oikeudessa, mutta ainakin pysyy oma mieli puhtaana.

Mikko Ellilä kirjoitti...

jukkaaakula sanoi...
Halosen kannattajat ovat säälittäviä ihmisiä. Tolkuton viha politikkoja kohtaan ja uskonnollissävytteinen luottamus siihen että Halonen on aina oikeassa öykkäröidessään hallitusta vastaan.

Iltasanomissa Halos-uskovaiset vakuuttelevat jumalansa erehtymättömyyttä: "Uskon että hänellä on hyvät perusteet" toteaa eräskin Halosen erehtymättömyyten uskova.


Säälittävintä on, että sanomalehdistössä ei ole nähdäkseni lainkaan raportoitu syitä Halosen ja hallituksen erimielisyyteen. Sanomalehdistö antaa ymmärtää, että kyseessä on vain satunnainen valinta kahden eri ehdokkaan välillä. Lehtiä lukemalla voisi saada sellaisen kuvan, että valinta viranhakijoiden välillä voitaisiin tehdä vaikka heittämällä kruunaa ja klaavaa. Lehdistö ei siis lainkaan hoida tehtäväänsä valtiovallan vahtikoirana. Lehdistö ei ole kertonut, mitä linjaa Ritva Viljanen edustaa. Lehdistö pyrkii pitämään kansan tyystin pimennossa korkeiden virkamiesten poliittisesta agendasta, joka on täysin ristiriidassa kansan yleisen mielipiteen kanssa. Lehdistö siis toimii kansaa vastaan ja epädemokraattisten, diktatoristen, valtiopetoksellisten vallanpitäjien puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Säälittävintä on, että sanomalehdistössä ei ole nähdäkseni lainkaan raportoitu syitä Halosen ja hallituksen erimielisyyteen."

Jep. Ja Halos-uskovaiset eivät tapansa mukaan perustelleet sitä miksi Halonen oli oikeassa.

Luottamus Rouvaan on yhtä varma kuin Lestadiolaisilla Herraan tai matkasaarnaajaan tai muslimilla imaamiin tai Allahiin.

Jos Halonen olisi fiksu Suomen etua ajava ihminen niin ehkä olisi vain hyvä jos tyhmimmät äänestäjät luottaisivat presidenttiin sokeaksi. Mutta kun kyseessä on äärivasemmistolainen taivaan rannan maalaaja, niin asia on toinen.

Mikko Sandt kirjoitti...

bondpoet:
Odotettavissa uusi false flag, joka antaa USA:lle tekosyyn julistaa sota Irania vastaan.

Ei siihen tarvita mitään tekosyytä.

bondpoet kirjoitti...

Jukka Aakula, kuka nyt Hitleriä omalla nimellään nykymaailmassa kannustaisi? Ei sitä edes JFK tehnyt julkisesti. Ampuivat ne juutalaiset hänet silti. Kannattaa ottaa asioista selvää, kun se on tehty niin helpoksi (netti), olettaen että osaa englantia. Jos olet koskaan ihmetellyt, miksi suurin osa länsimaissa tehdystä työstä on lelujen, metaforisten tai kirjaimellisten, suunnittelua, valmistusta, testausta ja markkinointia ja miksi elämä muutenkin niin apinamaisen lyhytnäköisesti elettyä, ei tarvitse kuin kääntyä katsomaan mistä se silmään koko ajan suihkuava kusi oikein saa alkunsa. Siitä se totuus lähtee aukeamaan.

Mikko kirjaili: "Ei siihen tarvita mitään tekosyytä."

Mitä tarkoitat, Mikko? Eivät amerikkalaiset tavikset luonnostaan ole Iraniin hyökkäyksen kannalla, varsinkaan kun epäonnistuneeksi koettu Irakin sota on tuskin ohi. Kun sanoin "USA:lle tekosyy", tarkoitin tietenkin USA:n johtajia. Varsinainen tekosyy tosin tullee muualta. Mutta tarvitaan myös jotain, mikä saa ihmiset kotona Amerikassa kannustamaan sotaa. Edes vale-demokratiassa ei ihmisten manipulointia voi jättää hoitamatta kunnolla. Saattaisi muussa tapauksessa valta lipsua käsistä ja vaihtua. Ja muistetaan nyt, Mikko, että varsinaisena tavoitteena tässä USA:n temppuilussa on maailmanhallituksen perustaminen, juutalais-materialismin levittäminen ja maailmanlaajuisen orjaplantaasin pystyttäminen. Ymmärräthän metaforia, Mikko? Venäjä ja Kiina ovat vielä tiellä, siis edessä (Iran on Venäjän proxy).

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ritva Viljasesta:

http://www.nra.fi/arkisto/080808-viljanen.html


080808 - SISÄASIAINMINISTERIÖN KANSLIAPÄÄLLIKÖN SALAINEN VIRKAHAKU

Viime päivinä on julkisuudessa ollut huomattavaa polemiikkia siitä että tasavallan presidentti Tarja Halonen haluaa keinolla millä hyvänsä pitää kiinni siitä että sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen saisi viralleen yhden kauden jatkoaikaa. Päätös on jätetty perustelematta, mikä on herättänyt hämmästystä, erityisesti kun Valtioneuvosto on ehdottanut virkaan kaikin puolin pätevämpää henkilöä ja Viljasen tähän mennessä osoittama pätemättömyys virkaan on tullut lukuisia kertoja **) ilmeisen selväksi.

Kyseessä on hävytön poliittinen kähmintä, "hyvä veli" -tyyppinen "hyvä sisko" -tapaus joka ulottuu ja henkilöityy Suomen korkeimpaan johtoon: Tasavallan Presidenttiin.

Ennen kansliapäällikön viran hakuajan päättymistä nykyinen kansliapäällikkö Ritva Viljanen juhli Aamulehdessä 1.5.2008 voitonvarmana jo ennakkoon valintaansa uudelleen tähän virkaan (kuva 1.). Ei voi välttyä vaikutelmalta että joku oli jo luvannut Viljaselle tämän viran ja viran hakuprosessi on ollut pelkkää teatteria:

+ Viljanen on tiennyt jo ennalta tulevansa valituksi virkaan
+ Nimityksen tekee Tasavallan Presidentti
+ Viljanen ei tässä vaiheessa tiennyt keitä muita hakijoita virkaan on, eikä voinut tietää Halonenkaan
+ Pätevämpiä, tai ylipäätäänkään päteviä hakijoita ei odotettu ja heidän ylitseen oli suunniteltu voitavan kävellä
+ Silti Viljanen oli täysin voitonvarma: Kansiapäällikön virka oli kähmitty hänelle jo ennen sitä, "tiskin alta"
+ Ainoa mahdollinen toinen osapuoli kähminnässä on virkaan nimittäjä, Tarja Halonen

Kansliapäällikön virka on ollut ilmoitettuna vain sisäasiainministeriön omilla sivuilla muttei lainkaan työvoimatoimiston kaikille julkisilla sivuilla, niin kuin asetus 1255/1993 2§ (kuva 2.) ja valtiovarainministeriön ohje P:15.12.2000 (kuva 3.) vaativat. Viran hakuaikana työvoimatoimiston tietokone 14.5., viran lainmukaisen julkisen hakuajan voimassaollessa, hakusanalla ”sisäasiainministeriö” tulostaa vain kokkeja ja vahtimestareita (kuva 4.) Aamulehti 16.5 uutisoi että ”sisäasiainministeriön kansliapäällikön lokakuun alussa vapautuvaa virkaa haki kokonaista kymmenen ehdokasta”. Kun kyseisen viran palkkataso on 10.000 euroa kuukaudessa niin hakijoiden vähäinen määrä on todella poikkeuksellista. Tämän viran hakijoista on viisi suoraan sisäministeriön palkkalistoilla ja lopuistakin ainakin kolme on valtion palveluksessa niin että heillä on ollut erityisasema saada tieto viran hakumahdollisuudesta ei-julkisilta sisäministeriön sivuilta. Ainoastaan yksi hakija on mahdollisesti sisäministeriön ulkopuolelta.

+ Virkaa ei ole missään vaiheessa ilmoitettu julkisesti haettavaksi
+ Syyt tällaiselle salamyhkäisyydelle ovat tähän asti olleet vain arvailuja, mutta nyt ne ovat tulleet julkisuuteen

Tämäntyyppinen Suomen Lain polkeminen poliittisin agendoin on halveksittavaa. Se muuttuu suorastaan kuvottavaksi kun siihen syyllistyy itse Tasavallan Presidentti, kuvitellen ettei kukaan huomaisi näin päivänselvää poliittista vehkeilyä ja suoranaista virka-aseman väärinkäyttöä. Kaikki todisteet osoittavat että nimitysasia on sovittu etukäteen, jo silloin kun viran hakijoiden henkilöllisyyksiäkään ei ollut tiedossa, ja vasta jälkikäteen yritetään löytää perustelut sille että "hyvä sisko" -sopimuksesta voidaan hyvillä mielin pitää kiinni. Millä oikeutuksella Halonen kuvittelee olevansa lain yläpuolella nyt kun Valtioneuvosto on löytänyt virkaan hänen sopimaansa pätevämmän hakijan ja ehdottanut tätä vielä yksimielisesti?

Epäilykset siitä, että Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa ovat nousseet tämän tapauksen myötä liian perustelluiksi. Kyse saattaa vain olla siitä että korruptiota katsotaan läpi sormien ja sen olemassaolo kiistetään, ihan kuin kyseessä olisi jonkinlainen kieroutunut imagokysymys nk. Suomi-kuvan pönkittämiseksi itsepetoksella.

Kansalaisoikeusjärjestönä olemme huolissamme tällaisesta kehityksestä ja toiminnasta. Se on kitkettävä Suomen politiikasta, ruohonjuuritasolta aina, ja erityisesti, valtakunnan korkeimpaan johtoon. Valta tuo vastuuta ja nyt kun vehkeily-yritys on paljastettu, on aika kantaa vastuu.

Hallitus
Taustatyö ja tutkimus: Erityisasiantuntijat
NRA Kansallinen Kivääriyhdistys**) REFERENSSEJÄ:

Ritva Viljasen kannalta onkin hyvin tärkeätä saada jatkoaika huomaamattomasti sillä hän on täysin laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa alaistaan hallitusneuvos Jouni Laihoa joka taas on huolimattomuuttaan esittänyt eduskunnalle virheellisen rahankeräyslain (kuva 5.) . Kun luvattomat rahankeräykset , pyramidipelit WinCapita, Global Pension Plan, Fiksuhuuto, Syöpäsairaiden Tuki ja muut huijaukset tulivat julkisiksi niin hallitusneuvos Jouni Laiho Aamulehdessä 9.4 toteaa tyylikkäästi että nämä ”voivat toimia laillisesti koska laissa on virhe” (kuva 6.) , sitä Jouni Laiho ei kertonut Aamulehden toimittajalle että tämä virhe on hänen itsensä hyväksymä ja hän on itse esittänyt tämän virheellisen lain eduskunnalle (kuva 7.) . Virheellisen rahankeräyslain vuoksi suomalaiset eläkesäästäjät ovat poliisin arvion mukaan menettäneet ainakin 100 miljoonaa huijareille jotka nyt löhöävät Thaimaan Pattayalla (kuva 8.) .

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen ei ole asianmukaisesti valvonut sisäministeriön Arpajais- ja asehallintoyksikön rahan ja henkilöresurssien käyttöä. Vuosina 2002-2005 kun Jouni Laihon kuului valmistella nyt voimassa olevaa ja virheelliseksi osoittautunutta rahankeräyslakia, niin hallitusneuvos Laiho satsasi osastonsa voimavarat täysin toisarvoisiin asioihin kuten miljoonapilkkioikeudenkäynti ja oikeudenkäynti pokerinpelaajia vastaan , kolme oikeudenkäyntiä aseseppiä ja asekauppiasta vastaan. Kaikki nämä jutut tuomioistuimet totesivat vähäisiksi.

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen ei valvonut sisäministeriön Riihimäellä toimivaa AAHY-yksikköä , sillä tämä Jouni Laihon johtama ampuma-aseiden C.I.P-tarkastustoimi on niin huonosti hoidettu että se ei löytänyt niitä Sakon kiväärien piippujen räjähdyksiä aiheuttavia vikoja jotka aiheuttivat henkilöille vammoja Suomessa ja USA:ssa.

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen ei myöskään valvonut AAHY-osaston henkilöresurssien käyttöä. AAHY:n päällikkö Jouni Laiho käytti osastonsa budjetista huomattavan suuren osan täysin turhan yli satasivuisen ”aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeen” valmistelemiseen juuri niinä vuosina 2004-2006 kun tärkeämpää olisi ollut Laihon tehdä virheetön rahankeräyslaki. Tämän ohjeen mukaisesti sai Jokelan koulun Auvinen ampuma-aseen ostoluvan.

bondpoet kirjoitti...

"Kannattaa ottaa asioista selvää, kun se on tehty niin helpoksi (netti)."

Anteeksi nyt. Unohdin hetkeksi, että netin käyttäminen tietolähteenä vaatii arviointikykyä, toisin kuin luentojen mieleen painaminen koulussa tai muu auktoriteettin perustuva "omaksuminen". Monet ihmiset kyllä tuntevat, että nykymenossa on jotakin mätää, mutta jos ei ole juurikaan ajattelukykyä, voi nettiä sellaillessa alkaa kuvitella, että vaikkapa muslimi-vastaisuus on jonkinlainen ratkaisu ongelmaan. Tosiasiassa se on vale-oppositiota. Se harhauttaa, pyrkii estämään todellisen muutoksen aikaan saamisen, mätäpaiseen puhkaisemisen. Se jopa kahlitsee tarpeen muutokseen omien tarkoitusperiensä orjaksi.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ritva Viljasesta:

http://www.ukkola.net/sisalto/paivakirja.htm

------------------

Perjantai 8.8.2008

Valta pois presidentiltä

Presidentti Tarja Halonen käytti tänään valtaoikeuksia tavalla, jonka seuraukset voivat olla melkoiset. Tosin ne eivät vaikuttaisi presidentti Haloseen, vaan hänen seuraajaansa.

Ja ehkä tämä oli presidentin päätöksen pontimenakin, kun hän palautti sisäministeriön kansliapäällikön nimitysasian takaisin valtioneuvoston valmisteluun. "Minun jälkeeni vaikka vedenpaisumus, mutta nyt autetaan aatesisarta."

Kun syksyllä ryhdytään miettimään, mitä uudistuksia perustuslakiin tarvitaan, niin toivon, ettei enää tehdä ratkaisuja konsensusperiaatteella, yhteistyössä hallituksen ja opposition kesken.

Ei riitä, että presidentin nimitysoikeuteen puututaan. Presidentti on tehtävä vallattomaksi myös ulkopolitiikassa niin, että Suomesta lopultakin tulee parlamentaarinen demokratia, jossa hallitus hallitsee ja on vastuussa teoistaan eduskunnalle.

Presidentti Halonen teki hallitukselle ja hallituspuolueiden kansanedustajille melkoisen palveluksen. Nyt on paljon helpompi tehdä ratkaisuja eduskuntaenemmistön turvin.

Halonen ei ole "koko kansan presidentti", vaan hän pitää huolta demarien asemasta myös sisäpolitiikassa, vaikka sisäpoliittiset asiat eivät hänelle perustuslain mukaan edes kuulu. Presidentti jakoi myös kansan kahtia osallistumalla kesällä punaisten muistojuhlaan, mutta boikotoimalla valkoisten tilaisuutta Finlandia-talossa.

Monet ovat olleet tästä todella pahoillaan, hämillään ja ihmeissään. Heidän mielestään presidentti on heidät pettänyt.

Perustuslakivaliokunnan työkin helpottuu. Valiokunnassa on yritetty sovitella opposition ja hallituspuolueiden näkemyksiä. Ei tarvitse sovitella enää. Esimerkiksi jäädytettynä oleva valmiuslaki voidaan nyt hyväksyä hallituksen esityksen mukaisesti. Se tarkoittaa sitä, että presidentiltä viedään pois asetuksenantovalta. Nyt heti, eikä vaalien jälkeen.

Tulevaisuus näyttää, miten suurta vahinkoa Halosen ideologinen suomettuminen ja presidenttikausi ovat aiheuttaneet Suomen ulkopolitiikalle. Nato-jäsenyys on siirtynyt kauemmas ja kauemmas. Jos Martti Ahtisaari olisi saanut jatkaa presidenttinä, olisimme jo Natossa.

Surullista on, ettei ulkopolitiikassa uskalleta tehdä yhtään mitään, olipa ulkoministerinä kuka hyvänsä. Eduskuntakaan ei kykene tekemään mitään, kun kolme puoluejohtajaa päätti, ettei ulkopolitiikkaan kosketa tämän vaalikauden aikana.

Seuraukset on nähty. Ulkoasianvaliokunnan kannanotot sorvaa Eero Heinäluoma. Kansanedustajien puolustuspoliittinen seurantaraportti on yhtä tyhjän kanssa. Tosiasia on, että ulkopoliittinen analyysi oli valmiimpaa ja avoimempaa edellisen eduskunnan raportissa kuin nyt, neljä vuotta myöhemmin.

P.S.

Koska Ritva Viljasen jatkoaikaa todennäköisesti perusteellaan tasa-arvolla, sanoudun irti tasa-arvosta ja koko laista. Tosiasia on, että kansliapäällikkönä Ritva Viljanen savusti ulos poliisiylijohtaja Markku Salmisen. Sekö on tasa-arvoa?

Nyt voisi myös kysyä, onko Viljasella jokin osuus huumepoliisien ajojahtiin tai siihen, että tiedot kantelupukki-poliiseista on tuhottu. Kyseessä on niin iljettävä teko, että pitäisi aivan ehdottomasti tutkia, kuka on vastuussa tietojen hävittämisestä. Tällaista ei saa oikeusvaltiossa tapahtua.

---------------------

bondpoet kirjoitti...

"Jos Martti Ahtisaari olisi saanut jatkaa presidenttinä, olisimme jo Natossa."

Ja tämä on HYVÄ asia?

Vanhoja mielikuvia.

Mutta osaako kukaan enää ajatella?

USA:n suurimmat viimevuotiset ponnistellut ovat tähdänneet siihen, että se saisi Euroopan sotaan Venäjää vastaan NATO:n varjolla. Tämä on ainoa syy siihen, miksi USA on yrittänyt saada Georgiaa NATO:n jäseneksi. Onneksi kaikki Euroopan NATO-maat eivät ajattele juutalaisilla aivoilla ja ymmärtävät, että moisesta hulluudesta ei hyvää seuraisi kenellekään eikä millekään. Miettikääpä missä kunnossa Eurooppa pian olisi, jos Georgia olisi ollut NATO:ssa? Muistakaa, että GEORGIA aloitti kahakan USA:n ja Israelin tukemana ja kannustamana. USA:n ja Israelin joukkoja oli mukana pommittamassa ossetialaisia siviilejä ja venäläisiä rauhanturva-joukkoja. Nyt USA toivoo maalaavansa koko kahakan Venäjän syyksi ja saavansa lisää porukkaa natoon. Kun sopiva maa liittyy, pistää USA käyntiin Georgia 2.0:n. Eli siis uusi kansanmurha-provokaatio, johon Venäjä ei voi olla vastaamatta. Tällöin NATO maat joutuvat mukaan sotaan NATO:n sopimuksen mukaisesti.

Juutalais-media yrittää sensuroida lennossa:

http://www.youtube.com/watch?v=H8XI2Chc6uQ

Saatte vähän käsitystä siitä, minkälaista aivopesua Amerikan media pyrkii harjoittamaan.

"This mother and daughter were brought on Fox News to tell lies. They told the truth instead and Fox News cut to a commercial to make sure they were not heard."

http://vault-co.blogspot.com/2008/08/
everything-you-think-you-know-is-lie.html

Anonyymi kirjoitti...

Halosen suhteen ainakin HS:n Kivinen on samoilla linjoilla. Samoin tohtori Jukka Tarkka. (Kts. mun blogin tämän päiväinen kirjoitus klikkaamalla nimeä.)

Halonen onkin ehkä maamme kaikkien aikojen heikoin presidentti. Ahitisaarelle ei Tarkka myöskään anna hyviä pisteitä vaan laittaa hänet samaan kastiin Halosen, Tuomiojan ja putkimiehen kanssa.

bondpoet kirjoitti...

Onneksi kolumnistit eivät hallitse TÄMÄN maan ulkopolitiikkaa.

Gerhard Schroeder on Suomen hallituksen tapaan osoittanut omaavansa jonkinlaista järkeä:

(Reuters)

Former German Chancellor Gerhard Schroeder blamed Tbilisi on Saturday for sparking hostilities with Moscow and suggested its breakaway regions could not remain part of Georgia following the violent clashes of the past week.

In an interview with German weekly Der Spiegel, Schroeder also criticised the West for failures in its dealings with Russia and urged Europe to strengthen its ties with Moscow.

...

"The starting point of the military confrontation was Georgia's march into South Ossetia. We shouldn't confuse things," Schroeder said, when asked who was responsible for the outbreak of violence between Russian and Georgian troops.

He doubted the United States, a strong ally of Georgia, was not informed about the initial Georgian offensive given that it has military advisers stationed in Tbilisi.

Loput:

http://www.alertnet.org/
thenews/newsdesk/LG340681.htm

Eipä sen asian ympärillä voi paljon selkeämmin tanssia: USA ja Israel saivat Georgian aloittamaan kahakan ja tukivat tätä materiaalisesti ja muilla tavoin; Euroopan kannattaa pyrkiä pitämään hyvät suhteet Venäjään, vaikkapa sitten USA-suhteiden kustannuksella.