Mustalaisten vaatteet kustannetaan veronmaksajien rahoilla
Näin romanihametta tuetaan
...
Kun romaninainen hakee toimeentulotuesta rahaa hameen teettämiseen, hän saa aivan erilaisen summan eri puolilla Suomea.
Toimeentulotukea voi myöntää tavallista suurempiin vaatemenoihin. Tällaisiksi tavallista suuremmiksi menoiksi lasketaan muun muassa romaninaisen vaatemenot.
Kysyimme Suomen suurimpien kaupunkien sosiaalitoimista, kuinka paljon romaninainen saa hameen hankintaan rahaa.
Suurin osa kaupungeista myöntää vähävaraiselle hakijalle hameeseen rahaa joka toinen tai joka kolmas vuosi. Helsingissä ja Jyväskylässä romanihameeseen saa tarvittaessa rahaa vuosittain, Helsingissä 410 euroa ja Jyväskylässä 400 euroa.
Miksi mustalaisille annetaan toimeentulotuesta YLIMÄÄRÄISTÄ RAHAA VAATTEIDEN OSTOON?
Suomalaiset toimeentulotuen saajat joutuvat ostamaan vaatteensa toimeentulotuen perusosalla, joka on 480 euroa kuukaudessa, jonka pitää riittää ruokaan, vaatteisiin, bussilippuihin, televisioon, puhelimeen, tietokoneeseen, nettiliittymään, huonekaluihin jne.
Sosiaali- ja terveysministeriö:
Toimeentulotukilaissa säädetty, vuosittain kansaneläkeindeksillä tarkistettava perusosa on osa perustoimeentulotukea. Perusosa on vuonna 2014 yksin asuvalla 480,20 euroa kuukaudessa.
Perusosalla toimeentulotuen saajan pitää kattaa:
ravintomenot
vaatemenot
vähäiset terveydenhuoltomenot
henkilökohtaisen puhtauden ja kodin puhtauden menot
paikallisliikenteen maksut
lehtitilaukset
televisiolupa
puhelimen käyttö
harrastus- ja virkistystoiminta.
Vain mustalaiset saavat YLIMÄÄRÄISTÄ RAHAA erikseen pelkkiin vaateostoksiin.
1 kommentti:
Jep. Hieman outoa kun otetaan huomioon, että se on pelkkä perinneasu. Ei kansallispuku tms. Nämä perinneasutkin on 1900-luvulla keksitty. Yhtä hyvin voitaisiin myöntää rahaa gootti tai juppiasuihin. Näitä perinneasuja käytetään ainoastaan suomessa. Muualla ne on aivan tuntematon asia. Miksikäs ei fatta kustanna kansallispukuja suomalaisille? Hauska ja ylentävä näky, kun seurue nauttii korvikkeita somasti oman syntymäalueensa kansallispuvussa.
Lähetä kommentti